Haberler
BBC

Alaska Havayolları'na ait uçağı düşürmeye çalışan pilot tutuklandı

Güncelleme:

Alaska Havayolları'na ait bir uçağı düşürmeye çalışmak iddiasıyla tutuklanan bir pilot 83 kez cinayet girişimi ile suçlandı.

Yetkililere göre, görevde olmayan bir pilot, Alaska Havayolları uçağında yangın söndürücünün kollarını çekerek motorları kapatmaya çalıştığı iddiasıyla 83 kez cinayete teşebbüsle suçlanıyor.

GÖREVİ OLMADIĞI HALDE UÇAĞA BİNDİ

Olay Pazar günü Washington ve California eyaletleri arasındaki uçuşta yaşandı. Havayolu şirketi, bu uçuşta görevde olmadığı açıklanan pilotun, buna karşın kokpitte seyahat ettiğini doğruladı.

UÇAĞIN MOTORLARINI BOZMAYA ÇALIŞTI

Söz konusu kişi kaptan pilot ve yardımcısının arkasında oturuyordu. 44 yaşındaki Joseph David Emerson isimli pilotun, "başarısız şekilde uçağın motorlarını bozmaya" çalıştığı açıklandı. Olay sırasında uçakta 80 yolcu bulunuyordu.

KISA SÜREDE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Uçak şüphelinin etkisiz hale getirilmesi sonrası Oregon eyaletinin Portland kentine indi. Hava kontrol kulesi ile pilot arasında yapılan konuşmada pilotun olayı şu şekilde anlattığı duyuluyor: "Motorları durdurmak isteyen kişiyi yakaladık. Şu anda arka tarafta ve seslere bakılırsa başka bir problem çıkarıyor gibi durmuyor. Sanırım etkisiz hale getirildi."

YOLCULARA TEŞEKKÜR ETTİLER

Pilot inişle birlikte polisin uçağa giriş yapmasını da istedi. Alaska Havayolları'ndan yapılan açıklamada, "Mürettebatın olaya profesyonel müdahalesine müteşekkiriz. Aynı şekilde yolcuların da olay süresince sakin olmasına minnettarız" denildi.

DÜNYADAKİ DİĞER GELİŞMELERLE İLGİSİ YOK

Olay FBI ve Portland polisi tarafından soruşturuluyor. Pilot soruşturma süresince bir cezaevinde kalacak. Amerikan Federal Havacılık Kurumu, yaşanan olayın dünyadaki mevcut gelişmelerle hiçbir ilişkisi olmadığını da açıkladı.

83 KEZ CİNAYETE TŞEBBÜSLE SUÇLANIYOR

Cinayete teşebbüs suçlamalarına ek olarak, Bay Emerson ayrıca 83 adet dikkatsizce tehlikeye atma ve bir adet uçağı düşürme suçuyla da karşı karşıya bulunuyor.

Alaska Havayolları'na ait uçağı düşürmeye çalışan pilot tutuklandı

Alaska Havayolları'na ait uçağı düşürmeye çalışan pilot tutuklandı

BBC

Alaska Pilot Suç Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title