Haberler

ABD'li Senatör: Türkler, YPG'yi PKK'nın Kuzenleri Olarak Görüyor

Güncelleme:

Cumhuriyetçi ABD'li Senatör, Beyaz Saray'ın Suriye politikalarını eleştirdiği açıklamada "Türkler, YPG'yi PKK'nın kuzenleri olarak görüyor." ifadelerini kullandı.

ABD'de Cumhuriyetçi Parti Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham, "Türkler, YPG'yi PKK'nın kuzenleri olarak görüyor. Senato'da birçok kez YPG'yi kullanarak IŞİD'i yenilgiye uğratma stratejisinin hiçbir zaman işe yaramayacağını dile getirdim. Bu IŞİD'i yok edecek bir strateji değil" dedi.

ABD Senatosu'ndaki "şahin kanat"ın başını çeken senatörlerden olan Graham, Türkiye'yi de kapsayan Ortadoğu seyahati izlenimlerini ABD Kongresi'nde basın mensuplarıyla paylaştı.

"GÖRDÜĞÜMÜZ EN İYİ SIĞINMACI KAMPLARI"

Türkiye'de seyahati sırasında ziyaret ettiği Suriyeli sığınmacıların ağırlandığı tesisleri "gördüğümüz en iyi sığınmacı kampları" şeklinde tanımlayan Graham, bu kamplarda bulunanların çoğunun Beşşar Esed'in karşısında yer alan insanlar olduğunu vurguladı.

"SIĞINMACILARIN GELECEĞİ BELİRSİZ"

Graham, Özgür Suriye Ordusu'nun eğitildiği, IŞİD'in elindeki yerlerin geri alınmaya başlandığı ve Esad'in üzerinde baskı kurarak nihayetinde başarılı olunan bir senaryo düşünülse dahi sığınmacıların geleceğinin belirsiz olduğundan söz etti.

"KABUSLARIN EN KÖTÜSÜNÜ GÖRECEĞİZ"

"Bu sığınmacılar nereye gidecek?" sorusunu yönelten Graham, Suriye içindeki rejim taraftarı olan halkın da gideceği güvenli bir alanı bulunmadığına işaret etti. Graham, "Dolayısıyla kabusların en kötüsünü göreceğiz. Bu konu üzerinde düşünüp taşınmıyoruz. Başarı, diğer bir sığınmacı sorunu da yaratacak" diye konuştu.

"YPG'Yİ KULLANARAK IŞİD'İN YENİLEMEYECEĞİNİ SÖYLEDİM"

ABD'li senatör Graham, Türkiye'deyken Washington'ın Suriye stratejisine yönelik büyük bir endişenin bulunduğunu anlattı.

Graham, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'ye seyahatimde ayrıca bizim Suriye stratejimize yönelik gerçek bir endişe gördüm. Onlar (Türkler) YPG'yi PKK'nın kuzenleri olarak görüyor. Senato Silahlı Hizmetler Komitesi'nde birçok kez YPG'yi kullanarak IŞİD'i yenilgiye uğratma stratejisinin hiçbir zaman işe yaramayacağını dile getirdim. Bu IŞİD'i yok edecek bir strateji değil. Bu strateji onları zayıflatıyor ama sorunu bir sonraki başkana bırakıyor."

"TÜRKLER BİZİM SURİYE POLİTİKAMIZDAN RAHATSIZ"

Graham, Türkiye'nin, ABD'nin mevcut stratejisinin IŞİD'i yok etmeyeceğine inandığını aktararak, "Suriye içinde eğitilen Kürt güçlerinin daha sonra sınırlarında sorun oluşturacağına yönelik büyük bir kaygı içindeler. Türklerin bizim Suriye politikamızdan dolayı ne kadar rahatsız olduğunu size anlatamam." değerlendirmesinde bulundu.

Bölgedeki Mısırlılar, Suudiler ve Türklerin, Suriye'nin İran'ın "uydu devleti" olmaya doğru gittiğine inandığını ifade eden Graham, ABD'nin Rusya, İran ve Esad ile ilgili stratejilerinin Esad'in işine yaradığını ve bölgede ebedi çatışmalara neden olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Dünya

Lindsey Graham Beşşar Esed Türkiye Suriye Dünya Haberler

500

Yorumlar (26)

MARJİNAL BİR CAHİL BU HERİF:

BU ADAMI ABD DE KİMSE KALA ALMIYOR. . LAKABI MECZUPTUR :)))) _-_

7
7
yanıtYanıtla
DÜŞÜNÜR:

ABD DE DE DÜRÜST İNSANLAR VAR DEMEKKİ

10
4
yanıtYanıtla
w:

kardeş kuzeni değiller aynı kişiler Türkiyede olunca adları pkk suriyede olunca pyd ırakta olunca peşmerge hiçbir farkları yok . . . .

11
2
yanıtYanıtla
ali:

Türkiyeyi anlamıyorum Kürtler suriyede hakları için mücadele etmesin mi bu nasıl zihniyet ne yapsın iş-ite teslim mi olsun

6
7
yanıtYanıtla
antipkk:

Kürtlerin Haklari Dil ve Kültür ama Toprak degil yani Miladan önce bir iki Ay var olmus yada olmamis bir Kürt Devletini Hak mi sayiyorsun yani? Ayrica ha PKKya ha ISIDe teslim olmusun farki ne? Ikiside Terörist!

yanıt4
yanıt7
MARJİNAL BİR CAHİL BU HERİF:

BU ADAMI ABD DE KİMSE KALA ALMIYOR. . LAKABI MECZUPTUR :))))

6
6
yanıtYanıtla
DİYAR...21...SUR:

ADAM OLUN ADAM BU TERÖR ÖRGÜTLERİNE DESTEĞİNİZİ KESİN TERÖRÜN İYİSİ OLMAZ ALÇAKLIĞIN LÜZUMU YOK

10
2
yanıtYanıtla
Gerçek:

senatörün tesbiti ve söylemi bilinen gerçeğin ABD yönetimine güzel bir ikaz olmuş. . Erdoğan söylese gülüp geçerlerdi. Kendi içlerinde özeleştiri oması şüphesiz iyi gelişme. .

7
4
yanıtYanıtla
Rize:

En iyi siginmaci kamplari turkiyedeymis. . Ula zaten disaridan gelenler icin gezilsin diye hazirlanmis kamplari geziyorsun. . Ustelik o kamplar esada karsi savasanlar icin yapilmis , onlar kaliyormus. . Öyle diyosun kendi agzinla. . Sen birde sehirleri gör. .

7
3
yanıtYanıtla
ali:

agzina saglik senatör bey!

5
5
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title