Haberler

ABD ile Venezula Arasında Hava Sahası İhlali Gerginliği Tırmanıyor

Cumartesi Günü ABD Deniz Kuvvetlerine Bağlı Askeri Bir Uçağın, Venezuela Hava Sahasını İhlal Ettiği İddiası, ABD ile Venezuela Arasında Gerilim Yarattı. Venezuela Hükümeti Ülkelerine Ait Karayiplerde Bulunan La Orchila Adası Hava Sahasında Tesbit Ettikleri Askeri Uçak ile İlgili ABD'ye Nota Vermeye Hazırlanıyor.

Can Kamiloğlu bildiriyor- Cumartesi günü ABD deniz kuvvetlerine bağlı askeri bir uçağın, Venezuela hava sahasını ihlal ettiği iddiası, ABD ile Venezuela arasında gerilim yarattı. Venezuela hükümeti ülkelerine ait Karayiplerde bulunan La Orchila adası hava sahasında tesbit ettikleri askeri uçak ile ilgili ABD'ye nota vermeye hazırlanıyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Venezuela dışişleri bakanı Nicolas Maduro, ABD'nin Karakas büyükelçisi Patrick Duddy "nin dış işleri bakanlığına hava sahası ihlali ile ilgili bir açıklama yapması için davet ettiğini belirterek, ABD'ye nota vereceklerini söyledi. Bakan Maduro "Amerikalılar neden hava sahamızı ihlal ettikleri açıklamalıdırlar" dedi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Venezuela savunma bakanı General Gustavo Rangel Briceno ise hava sahasını ihlal ettiğini tesbit ettikleri Amerikan askeri uçağınla ihlal sırasında telsiz aracılıyla görüşüp, pilotu uyardıklarını söyledi. ABD'nin Karakas büyükelçiliği sözcüsü Robin Holzhauer ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada ABD'nin Venezuela hava sahasını yanlışlıkla ihlal etme ihtimali üzerinde durdukları söyledi. (ANKA)

(CK/ONR)

Kaynak: ANKA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title