Haberler

Biden: İsrail, Ramazan ayı boyunca Gazze'deki eylemlerini durduracak

Güncelleme:

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes görüşmeleriyle ilgili yaptığı açıklamada İsrail'in Ramazan ayı boyunca Gazze'deki eylemlerini durduracağını söyledi. Biden, eylemlerin durdurulma gerekçesi için İsrail'in rehineleri kurtarmak için zaman tanımasını gösterdi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye saldırılarında yaklaşık 30 bin Filistinli can verirken ABD Başkanı Joe Biden Gazze'de insani ara konusunda "İsrail, Ramazan ayı boyunca Gazze'deki eylemlerini durduracak" dedi.

"REHİNELERİ KURTARMAMIZ İÇİN"

Biden, Amerikan NBC kanalında verdiği röportajda "Ramazan yaklaşıyor ve İsrailliler rehineleri kurtarmamız için bize zaman tanımak amacıyla Ramazan ayı boyunca da faaliyette bulunmayacakları konusunda anlaşmaya vardılar." dedi.

Biden daha önceki açıklamalarında ateşkes görüşmelerinin 4 Mart Pazartesi'ye kadar sonuçlanmasını umdukları bilgisini vermişti. Ateşkes görüşmeleri Mısır, Katar ve ABD'li yetkililerin arabuluculuğu ile Katar'ın başkenti Doha'da yürütülüyor.

ATEŞKES GÖRÜŞMELERİ NEYİ KAPSIYOR?

Paris'teki ateşkes görüşmelerinde hazırlanan taslak teklife göre tüm askeri hareketlilik Ramazan ayı boyunca 40 gün duracak ve Filistinli mahkumlara karşılık İsrailli rehineler takas edilecek. Buna göre her 1 İsrailli rehineye karşılık 10 Filistinli mahkum takası yapılacak.

Taslağa göre Gazze'de yerinden edilmiş sivillerin kuzeye dönüşüne izin verilecek ancak askerlik yaşındaki erkekler hariç tutulacak. İsrailli tüm rehine kadınlar, 19 yaş altındaki çocuklar, yaşlılar ve hastalar Filistinli mahkumlarla yapılacak takasla serbest kalacak.

Her gün 500 yardım kamyonunun girişine izin verilecek, binlerce çadır ve karavan temin edilecek. Taslakta ayrıca Gazze Şeridi'ndeki fırınların ve hastanelerin onarımı da yer alıyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Joe Biden İsrail Gazze Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (18)

Rahman Dere:

ABD ISRAIL ALLAH SIZIN BELANIZI VERSIN SIZIN IKI YAKANIZ BIR YERE GELMWSIN

293
4
yanıtYanıtla
SeyYah Saruhanli:

cocuk katilleri abd ve israil.

150
3
yanıtYanıtla
Nihat Tunç:

Gazze diye bir şehir ve şehirde yaşayan insan mı kaldı ki kafir herif saldırıyı durduracaksın Allahın gazabı senin ve senin gibilerin üzerine olsun..

134
1
yanıtYanıtla
Osman Gündoğdu:

Cehennemde kanlı irin boğazınıza dökülecek Kaynar sular içiricekler size sonsuza kadar bu şekilde devam edecek mazlumların ahı üstünüzden eksik olmasın

102
3
yanıtYanıtla
Davut :

cennet o kadar kolay değildir. CEHENNEM DE LÜZUMSUZ DEĞİLDİR

80
2
yanıtYanıtla
JY:

CENNET CEHENNEM HEPSI YALAN DOLAN PALAVRA ARAP MASALI.

yanıt3
yanıt32
serdal gürses:

Acaba amerikanın kuklası ( Bebek katilleri )Ramazanda denileni yerine getirip bu zulmü durduracak mı ???

51
1
yanıtYanıtla
Sabahattin Polat :

Biden merhamet göstermiş, bizim 50 Müslüman ülke liderleride başını kuma gömüp duymadık görmedik numarası yapmış.

48
0
yanıtYanıtla
Ali Tezel:

Müslüman diye geçinen canlılar düşmüş karı kız peşine kimse kılını bile kıpırdatmadı cola da içti starboks ada gitti . Sırada bizde varız.

46
2
yanıtYanıtla
ARSLANOĞLU Hakan:

Bıden ve Netanyahu'nun cehennem azabı ne Recep ne Şaban ne de Ramazan ayı boyunca hiç mola vermeden ebediyen asla durmayacak. Çığlıklar içinde inim inim inleyecekler.

41
2
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title