Haberler

ABD basınından olay iddia: İran yakın zamanda Suudi Arabistan ve Irak'a saldıracak

Güncelleme:

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal, İran'ın dikkati ülke içinde protestolardan başka bir yere çekmek için yakın zamanda Suudi Arabistan ve Irak'a saldırı düzenleyebileceğini yazdı. Gazete ayrıca alınan istihbarat nedeniyle Suudi Arabistan ve ABD'nin alarm durumuna geçtiğini öne sürdü.

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal'de yapılan haberde yeni bir savaşın yakın zamanda başlayabileceği yazıldı. Haberde İran'ın yakın zamanda Suudi Arabistan ve Irak'a saldıracağı belirtilirken ABD'nin Suudi Arabistan'a yardım konusunda teyakkuzda olduğu belirtildi.

DİKKATİ PROTESTOLARDAN BAŞKA BİR YERE ÇEKMEK İSTİYORLAR

Gazeteye konuşan ABD'li ve Suudi yetkililer, İran'ın, dikkati ülke içindeki protestolardan başka bir yere çekmek için Suudi Arabistan ve Irak'ın Erbil kentindeki bazı hedeflere yakın zamanda saldırı düzenleyebileceğini duyurdu.

ABD TEYAKKUZA GEÇTİ

Suudi Arabistan'ın bu istihbaratı ABD'li yetkililerle paylaştığına işaret edilen haberde, söz konusu iki ülke ve başka bazı ülkelerin ordularını teyakkuza geçirdiği bilgisi verildi.

"SAVUNMAK İÇİN HAREKETE GEÇECEĞİZ"

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyinden bir yetkili de iddialardan duyulan endişeyi dile getirdi; "Suudi Arabistan ile askeri ve istihbarat kanalları üzerinden sürekli temas halindeyiz. Çıkarlarımızı ve bölgedeki ortaklarımızı savunmak için harekete geçmekte tereddüt etmeyiz."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Suudi Arabistan Irak İran Haberler

500

Yorumlar (9)

DODOK DODOK:

Kan emici emperyalistler yine fitnelikler peşinde...

20
2
yanıtYanıtla
Serkan Kaplan:

senden kim istiyorsa bizi savun diye onu anlayamadık. kendi kendinize bi şekilde lkelere girip virüs gibi yayılıyorsunuz.

5
2
yanıtYanıtla
Murat Vural:

Biz zaten Fransa'dan ithal edilen Şii İran rejiminin gerçekte İsrail , Amerika ve Fransa dostu olduğunu biliyoruz . Bunu Azerbaycan vurulurken Ermenistanı destekledikleri zaman tescil ettiler . Yine İsraile 39 füze atan Saddama savaş ilanı gerçekte Sünni Müslümanlara karşı olduğu içindir .

6
1
yanıtYanıtla
Fakır:

iki ülkeye silah satıp paraları cebe indirecek ve petrollerini indirecek. büyük şeytan

2
0
yanıtYanıtla
bahri urut:

biraz ufak atda cocuklar da gulsun biden bakti petrol alamiyor sindi de ne seytanliklar yapsam da suudi arablari kucagima dusursem pesin de bir de iki ulke biri de deyil ikisin de petrol var birisi yalanimiza inanmasa obiri inanir da bizle isbirligi yapar da petrolari aliriz

0
1
yanıtYanıtla
Bozkurt:

Şeytan petrolde oynayamadığı oyunu partneri İran ile oynuyor ABD suyun ısınıyor haberin olsun

0
0
yanıtYanıtla
ramazan kerim :

Ukrayna'da aldığınız tedbirleri gördük elinizden geleni yaptınız siz olmasanız müttefikleriniz ne yapar ha bide müttefiklerinin o kadar çok sevmeyin sizin gücünüz artık sadece müttefiklerinin yetiyor düşmanlarınıza degil

0
0
yanıtYanıtla
Emre Yumuk:

Zamanın Irak a hangi bahaneyle girdilerse şimdi aynısını İran a yapmaya çalışıyorlar. Nede olsa İran hazır karışmışken hemen değerlendirecekler.

0
0
yanıtYanıtla
Murat Kılıç:

Kimse size inanmaz.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title