Haberler

AB, İran Bankasının Hesaplarını Dondurdu

Avrupa Birliği, İran'ın En Büyük Bankası Bank Melli'nin Hesaplarını Dondurarak, İranlı Yetkililer Üzerindeki Seyahat Yasağını Uzattı.

Avrupa Birliği, İran'ın en büyük bankası Bank Melli'nin hesaplarını dondurarak, İranlı yetkililer üzerindeki seyahat yasağını uzattı.

Uranyum zenginleştirme faaliyetlerini durdurmayı reddeden İran'a karşı yaptırımları hayata geçiren AB, Bank Melli dahil çok sayıda İranlı kurumun da Avrupa'da faaliyet göstermesinin engelleneceğini bildirdi.

Lüksemburg'daki AB Bakanlar Konseyi Toplantısı'nın ardından yapılan açıklamada, "Çok sayıda kişi de bu tedbirlerin hedefi olacak. Bu çerçevede sözkonusu kişilerin AB ülkelerine girmesi yasaklanacak" denildi.

Londra, Paris ve Hamburg gibi ülkelerde şubeleri bulunan Bank Melli, İran ile AB arasındaki ticari faaliyetlerin yürütüldüğü başlıca bankalar arasında yer alıyordu. Bank Melli, İran'ın nükleer programının destekçisi olduğu gerekçesiyle AB tarafından kara listeye alınmıştı.

Bu arada AB yetkilileri, İran'a yönelik BM yaptırımları kapsamında kara listeye alınan şahıs ve ticari kurumların tam listesinin yarın yayınlanacağını kaydetti.

(DPA-İB-İB-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title