Haberler

Dünya Türkiye'yi konuşuyor! Vaka sayılarında yaşanan artış Reuters'ın gündemine oturdu

Güncelleme:

Dünyada 4 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan koronavirüs salgını Türkiye'de yeniden hız kazanmaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın vaka sayısının artarak 9 bin 586'ya ulaştığına ilişkin açıklamasına uluslararası haber ajansı Reuters da geniş yer ayırdı. İngiltere merkezli haber ajansı "Türkiye'de koronavirüs vakaları Mayıs ayının ortalarındaki seviyeye ulaştı" başlığıyla yaptığı kapsamlı haberde, 52 kişinin koronavirüse bağlı sebeplerle hayatını kaybettiğine de değindi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada koronavirüs ile ilgili güncel verileri kamuoyu ile paylaştı. Bakan Koca'nın açıklamasında günlük vaka sayısının 9 bin 586 olarak açıklanması İngiltere merkezli haber ajansı Reuters'ın gündemine oturdu.

"52 KİŞİ KORONAVİRÜSE BAĞLI SEBEPLERLE ÖLDÜ"

Reuters haber ajansı, "Türkiye'de koronavirüs vakaları Mayıs ayının ortalarındaki seviyeye ulaştı" başlığıyla kapsamlı bir haber yaptı. Haberde 52 kişinin koronavirüse bağlı sebeplerle öldüğü belirtildi.

"BULAŞMA ORANI NİSAN-MAYIS DALGASINDAN ÇOK DAHA DÜŞÜK"

Haberde 19 Mayıs'tan beri en yüksek günlük vaka sayılarına ulaşıldığı da belirtilirken, "Koronavirüs bulaşma oranı Nisan-Mayıs ayındaki dalgadan çok daha düşük. O dönemde 60.000'lere ulaşan vaka sayıları açıklanıyordu. Mayıs ayının ortasında alınan yasaklar bittikten sonra 4 Temmuz'da 4.418'e kadar düşmüştü. Kalan son yasakların da büyük çoğunluğu kaldırıldı" yorumunu yaptı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Koronavirüs Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (4)

Gokhan Y :

Resmen Rusya mancinikla vebali ceset atti sinirlardan ancak biz bu sefer davul zurnayla karsiladik. Kimse demesin alakasi yok diye. Antalya verilerin ilk ve en hizli yukseldigi yer oldu. Rusya engelleri yeniden koymaya basladi ama Turkiyeye gitmek serbest. Gol yemek icin rakibine pas vermek gibi bi sey.

69
12
yanıtYanıtla
Avrasya Müşavirlik:

Nüfusunun p ini çift dozla aşılayankarda bile oran çok fazla bizden. Salın artık milleti boşuna germeyin. Küresel ekonomik krizi 2 yıldır baskılamak için koronayı kullanıyorlar.

yanıt0
yanıt0
Tutankamon Hoca:

8 milyar insanin yaşadığı. Dunyada 4 milyon insanin olumu nedirki normak gripten bile sahq cok insan oluyor

32
26
yanıtYanıtla
Gürol Gürol:

türkiye her yönüyle konusmasi gerekilen bir ülke sorun yok ayamizi gazdan cekmeyelim durmak yola devam bu gemi bu firtinayi da atlatir herkes iyi tutunsun yeter

12
16
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title