Haberler

    Dünya Solu Castro İçin Küba'da

    Dünya solunun liderleri Cuma günü yaşamını yitiren Küba'nın efsane lideri Fidel Castro'yu anmak için Başkent Havana'ya geldi.

    Dünya solunun liderleri Cuma günü yaşamını yitiren Küba'nın efsane lideri Fidel Castro'yu anmak için Başkent Havana'ya geldi.

    Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras ve Latin Amerikalı liderlerin katıldığı Devrim Meydanı'nda düzenlenen törenleri yüzbinlerce Kübalı izledi.

    Kardeşinin mirasını devralan Raul Castro dünyanın dört bir yanında gelen sol parti liderlerini ağırladı, taziyeleri kabul etti.

    Venezuella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales ve Nikaragua Devlet Başkanı törene katılan isimler arasında yer aldı.

    Ancak Avrupa solundan, Yunanistan Devlet Başkanı Alexis Tsipras hariç, davetiye gönderilen pek çok ismin, bu daveti geri çevirmesi ve temsilci göndermesi dikkat çekti.

    Castro ve Che Guevera'nın dev portrelerinin asıldığı tören alanında dünya solu Fidel Castro ile vedalaştı.

    Maduro, konuşmasında "Komutan Raul Castro, bugün bizler Chavez ve Castro'nun anısına, Bolivarist sosyalizm ile Jose Marti'nin hristiyan sosyalizm bayrağını, onlar için, onlar adına ve onlarla birlikte devralma sorumluluğunu taşıyoruz" dedi.

    Vasiyeti üzerine cesedi yakılan Castro'nun külleri, bu törenin ardından Başkent Havana'yı terkederek, kilometrelerce yol yaptıktan sonra, efsane liderin Küba Devrimi'ni başlattığı Santiago kentine ulaştırılacak.

    Son olarak Pazar günü yapılacak törenlerle, 90 yaşında hayata gözlerini yuman Castro'nun külleri Santiago'da Santa İfigenia mezarlığında toprağa verilecek.

    Auteur:

    Tags:Gepost: 30 november 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Fidel Castro Raul Castro Havana Küba Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title