Haberler

Dünya Ressamları Buldan'ı Tuvallerine Aktardı

Buldan Kaymakamlığı'nın daveti üzerine ilçeye gelen Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği üyesi 17 sanatçı, Buldan'ın tarihi doku ve mekanlarını tuvallerine aktardı.

Buldan Kaymakamlığı'nın daveti üzerine ilçeye gelen Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği üyesi 17 sanatçı, Buldan'ın tarihi doku ve mekanlarını tuvallerine aktardı.

Azerbaycan'dan İlgar Akbarov, Nevai Metin Memmedoğlu, Rusya'dan Svetlana Pariseun, Gürcistan'dan Lela Galeishuili, Levan Sila Gadze, Viladimir Asationi, Ukrayna'dan Lesya Demehenko, Kazakistan'dan Olga Eren ve Türkiye'den Hülya Sezgin, Assiye Aytan, Aslı Zeynep Köstepen, Fatih Başbuğ, Zuhal Başbuğ, Ayşe Mesude Kumbasar, Savaş Simitli ve Ümit Yaşar Işıkhan'dan oluşan grup, Buldan'ın tarihi evleri ile dokuma atölyeleri ve tarihi mekanları gibi kültürel yerlerini gezerek bilgiler aldı.

Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik ve STK temsilcilerinin eşlik ettiği sanatçılar, Buldan gezisinin ardından Nuri Akın Parkı'nda toplanıp gezip gördükleri yerleri tuvallerine aktardı.

Kaymakam Erdoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyaca tanınmış ressamları ağırlamaktan onur duyduklarını ifade ederek, "Yapılan çalışmalar neticesinde Buldan'a has değerler tablolara aktarıldı. Ortaya çıkan 14 resmi ilçemizin çeşitli yerlerinde sergilemeyi planlıyoruz. Sanatçılarımıza emeklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Başkanı Ümit Yaşar Işıkhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 ülkede temsilciliği olan birliğin üyeleri ile Buldan'da olmaktan gurur duyduklarını dile getirerek, "Etkinliklerimizi genellikle halka açık, halka yakın yerlerde gerçekleştiriyoruz. Buldan'da da etkinliğimizi vatandaşların yoğun olduğu Nuri Akın Parkı'nda gerçekleştirdik. Bu konuda bizlere yardımcı olan ve bizleri en iyi şekilde ağırlayan ilçe yöneticilerine ve halkına teşekkürlerimizi sunarız" dedi.

Muhabir: Samet Kıyak / Mustafa Dermencioğlu

Yayıncı: Ufuk Kırabalı - DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Ümit Yaşar Işıkhan Rusya Federasyonu Azerbaycan Buldan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title