Haberler

Dünya Offshore Şampiyonası'nın 9. Ayağı Mersin'de Yapıldı

2012 Dünya Offshore Şampiyonası'nın 9.ayağı olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Grand Prix'i Mersin'de yapıldı.

2012 Dünya Offshore Şampiyonası'nın 9. ayağı olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Grand Prix'i Mersin'de yapıldı. MTSO Grand Prix'nin şampiyonu Kerem Tuncer ve Alpay Akdilek ikilisinin kullandığı ECI Men Cosmetics teknesi oldu.

2012 Dünya Offshore Şampiyonası, MTSO Grand Prıx'i İsmet İnönü Bulvarı Barış Meydanı sahilinde başladı. Şampiyonayı CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut ile çok sayıda davetli izledi. Havanın güneşli olması nedeniyle vatandaşlar da sahile akın ederek yarışmaları izleme imkanı buldu. 10 teknenin yarıştığı MTSO Grand Prıx'in de rüzgarın çıkması ile tekneler zor anlar yaşadı. Tekneler birbiri ile kıyasıya mücadele ederken, Süha Yenigül ve Portekiz'li Joao Fılıpe ikilisinin yer aldığı GHB Offshore Racing Team takımı ile Merat Leki ve Tuğberk Uca'dan oluşan Beşiktaş takımının teknesi takla atarak yarış dışı kaldı. Fırtına nedeniyle yarış erken bitirilirken, birinciliği Kerem Tuncer ve Alpay Akdilek ikilisinin kullandığı ECI Men Cosmetics teknesi elde etti. İkinciliği Nevzat Arman ile Onur Özgül ikilisinin kullandığı Efe Project - Mitsubishi teknesi elde ederken, üçüncü ise Kerim Zorlu ve Cengiz Cennetoğlu ikilisinin kullandığı YKM teknesi oldu. Birinci olan Kerem Tuncer ve Alpay Akdilek ikilisi tekneleri ECI Men Cosmetics ile denizde tur atıp izleyicileri selamladıktan sonra dereceye girenlerle podyuma çıkıp ödüllerini aldı.

Ödül töreninde konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, uluslararası bir organizasyon olan Offshore yarışlarını Mersin'e kazandırmış olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Mersin olarak bir iddiamız var. Mersin'i bir dünya kenti yapmak istiyoruz. Bunun yolu sadece sanayi,

ticaret veya salt ekonomik yatırımlar olmaz. Dünya kenti olmanın en önemli şartı, ekonominizi, kültür, sanat ve spor organizasyonları ile desteklemektir. Mersin olarak artık kültür ekonomisi kavramına odaklandık" dedi.

Bu anlamda Offshore yarışmalarını çok önemsediklerini dile getiren Aşut, "Bu gün Mersin Offshore yarışları ile spor çeşitliliğini gösteren bir kenttir. Bu yılki yarışlarda bir Mersin ekibi de yer alıyor. Yani, Mersinliler artık denizle barışıyor. Yarışmalarda da gördük ki Mersin ekibimiz 2'ciliği elde etti. Bu bizi mutlu etti" ifadelerini kullandı.

Dünya Offshore Şampiyonası'nın 10. ayağı olan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Grand Prix'i de yarın yine İsmet İnönü Bulvarı Barış Meydanı sahilinde yapılacak. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Şerafettin Aşut Kürşad Tüzmen Alpay Akdilek Kerem Tuncer Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title