Haberler

Dünya Engelliler Günü

Sakarya'da Dünya Engelliler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Sakarya'da Dünya Engelliler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Akyazı Kaymakamlığı ve Akyazı Belediyesince Ormanpark'ta düzenlenen programa Kaymakam Ömer Kalaylı, Belediye Başkanı Hasan Akcan, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Bedir, AK Parti İlçe Başkanı Feyzi Bora, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir, çok sayıda engelli ve aileleri katıldı.

Kahvaltı ikramı ile başlayan programda, Akyazı Özel Eğitim Okulu Müdürü Uğur Arslan tarafından sunum izletildi.

Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı, burada yaptığı konuşmada her bireyin bir engelli adayı olduğunu kaydetti.

Gündelik hayatı engelliler için kolay ve yaşanabilir bir hale getirmenin tüm kamu kurum ve kuruluşların yapması gereken en önemli işlerin başında gelmesi gerektiğini belirten Kalaylı, şunları kaydetti:

"Bu anlamda ilçemiz kurum binalarının giriş ve çıkış işlemlerini engellilerimizi için kolaylaştırmak adına Akyazı Kaymakamlığı olarak birçok hazırlık yaptık ve bu hazırlıklarımızı çok kısa zamanda uygulamaya başlayacağız. Akyazı Kaymakamlığı olarak hiçbir zaman engellilerimizi unutmuyor onlar için yeni projeler üretmeye ve ilçemizi onlar için daha da yaşanabilir hale getirmek amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz."

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan da engelliler için Akyazı Belediyesi olarak bu zamana kadar birçok çalışma, kurs ve etkinlikler düzenleyerek onların sosyal hayattan ve sosyal yaşamdan kopmamaları için ellerinden gelen gayreti sarf ettiklerini ifade etti.

Akcan, şunları kaydetti:

"İlçemizin önemli bir kurumu olan Sosyal Gelişim Merkezimizde açtığımız birçok kurslarla onlara çeşitli el becerileri ve meslekler kazandırdık. Engellilerimiz için ne yapsak azdır. PTT karşısında yepyeni bir proje ile bu özel kardeşlerimize Engelsiz Park projemizde sona geldik. Yakında açacağımız bu parkta hem hoşça vakit geçirecekler hem de güzel sosyal aktiviteler bulunacaklar. Her şey onların rahatlığı için."

Akyazı Tiyatro Topluluğu tarafından eğlenceli oyunlar sahnelendiği programda engelli çocuklar için yüz boyama, yarışmalar ve çeşitli oyunlar düzenlendi. Programın sonunda engellilere hediye dağıtıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Engelliler Günü Ömer Kalaylı Sakarya Akyazı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title