Haberler

Dünya Emzirme Haftası

Sarıkamış Devlet Hastanesi'nde, 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Sarıkamış Devlet Hastanesi'nde, 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Hastane bünyesinde kurulan stanta, farkındalık oluşturmak amacıyla anne ve anne adaylarına emzirme eğitimi verildi.

Hastane Başhekimi Sevil Çetin, burada yaptığı açıklamada, anne ve çocuk sağlığına hastane olarak çok önem verdiklerini belirtti.

Başhekim Çetin, "Dünya Emzirme Haftası dolayısıyla güzel bir etkinlik düzenledik. 'Bebek Dostu Hastane' plaketine sahip olan hastanemiz, 'Bir annenin bebeğine verebileceği en büyük miras anne sütüdür' sloganıyla faaliyetlerini sürdürmektedir." dedi.

Etkinlikte, anne ve anne adaylarına uzman personel tarafından geniş kapsamlı bilgi verildiğini anlatan Çetin, şunları kaydetti:

"Personelimiz, katılımcılara, 6 ay sadece anne sütünün önemi, 6 aydan sonra ek gıdalara başlanabileceği ve seçilecek ek gıdaların özellikleri, 2 yaş ve ötesi anne sütünün devam edilmesinin gerekliliği, anne sütünün nasıl artırılacağı, anne sütünün saklama koşulları ile ilgili bilgilendirme yaptı. Hastanemiz bünyesinde faaliyette olan gebe bilgilendirme sınıfımız ile tüm anne adaylarımıza gebelik süreci ve gebelik sonrası dönemler anlatılarak, anne adaylarımız normal doğum için teşvik edilmektedir."

Etkinliğin sonunda anne ve anne adaylarına, üzerinde bebek resmi olan lokum ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Sevil Çetin Sarıkamış Bebek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title