Haberler

Dünya Çevre Günü

Mersin'in Alt Birimi Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Sağlıklı Bir Yaşamın Sağlıklı Bir Çevreyle Var Olabileceğini Söyledi.

Mersin'in alt birimi Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, sağlıklı bir yaşamın sağlıklı bir çevreyle var olabileceğini söyledi.

Tuna, yaptığı açıklamada, çevre bilincinin herkese aşılanmasının şart olduğunu kaydederek belediye olarak bölgede hazırladıkları her yeni projede çevre faktörünü ön planda tutmaya çalıştıklarını, sağlıklı bir yaşamın sürdürülebilmesinin ancak sağlıklı bir çevreyle olabileceğini belirtti.

Tuna, çevreciliğin moda değil, gereklilik olduğunu vurgulayarak, "Sanayileşme, plansız kentleşme ve aşırı nüfus artışı gibi gelişmeler, üretir ve tüketirken yapılan yanlış tutumlar çevremizin ekolojik dengesini bozmuştur. Daha güzel ve daha yaşanabilir bir Toroslar Belediyesi oluşturmak amacıyla tüm çalışmalarımızı çevre faktörünü ön planda tutarak yapıyoruz" dedi.

4 yılda 254 bin metre kare alanı yeşillendirdiklerinin altını çizen Tuna, "Her insanın, yaşadığı çevre için yapabileceği bir şey mutlaka vardır. Daha güzel bir çevre, duyarlı vatandaşların özverili çalışmaları sayesinde mümkün olacaktır. Başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere, çevre bilincinin pekiştirilmesi, en değerli emanet olan doğanın korunması anlamında çalışmalar yürüten bütün kişi ve kurumlara başarılar diliyorum" diye konuştu.

(MÇ-AB-Y) 04.06.2008 16:48 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title