Haberler

Duayen Gazeteci Mete Akyol Toprağa Verildi

Duayen gazeteci Mete Akyol, Büyükada'da bulunan Hamidiye Camii'nde öğle vakti kılınan cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Usta gazeteci Akyol'u son yolculuğunda CHP milletvekilleri Mehmet Haberal, Mehmet Akif Hamzaçebi, CHP Eski Milletvekillerinden gazeteci yazar Oktay Ekşi, Eski 1. Ordu Komutanı Hurşit Tolon, İş adamı Ali Sabancı'nın da aralarında bulunduğu siyaset, iş dünyası ve basın camiasında çok sayıda kişi uğurladı.

Akyol'un eşi Gülçin Akyol ve oğlu Ufuk Akyol taziyeleri kabul etti. Ufuk Akyol, "Beklemiyorduk. Her ne kadar 81 olsa da öyle kötü bir sürpriz oldu. Takdiri ilahi. Bir anda kendini teslim etmiş. Keşke diyecek bir şey olsaydı. Sözün bittiği yer" dedi.

İşadamı Ali Sabancı, "Mete amcamız ülkesini çok severdi. Ailesini, insanları severdi. Annem ve babamın da 65 yıllık arkadaşlarıydı. Şimdi duydum ki ben doğduğumda gazeteye ilan vermiş, 'Şevket Sabancı'nın bir erkek oğlu' diye" dedi.

"ONUN YETENEĞİNİ EN İYİ DEĞERLENDİRENLERDEN BİRİ ABDİ İPEKÇİ İDİ"

Oktay Ekşi ise Akyol'un gazetecilik dünyasının en önemli yeteneklerinden biri olduğunu belirterek, "Birinci günden dahi insana 'karşımda gazetecilik açısından müstesna bir kişilik var' diyecek kadar belirgindi yetenekleri. Profesyonel anlamda beraber çalışan ilk arkadaşlarından biriyim. 19-20 yaşlarında çektiği fotoğraflarda başarılıydı. Sonra röportajcı olarak unutulmaz röportajlara imza attı. Onun yeteneğini en iyi değerlendirenlerden biri rahmetli Abdi İpekçi'ydi. Çünkü onu Milliyet'e aldı. ve orada harika röportajlar yapmasına imkan verdi." şeklinde konuştu.

"UMUT NÖBETİ'Nİ BERABER YAPTIK

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç de "Aşıktım onun kelimelerine, kelimelerle oynamasına. En son da 'Umut Nöbeti'ni beraber yaptık. Bir akşam telefon etti. 'Pınar ben sandalyemi Silivri'nin önüne atıyorum' dedi. At ve bana fotoğrafını gönder ben de bunu bütün dünyaya medyaya yayayım. Kamuoyu ile paylaşalım bu işi dedim. Fotoğrafı attı ve Umut Nöbeti öyle başladı Silivri kapısında. O öncüydü. Biz onun öncülüğünü devam ettiren gazetecilerdik" ifadelerini kullandı.

"ÇOK ZOR YETİŞEN İNSANLARDAN BİR TANESİYDİ"

Eski 1. Ordu Komutanı Hurşit Tolon da "Ülkemiz çok büyük bir değeri yitirdi. 1964'ten bu yana benim dostumdu. Türkiye'nin duayen gazetecisini yitirdik. Çok zor yetişen insanlardan bir tanesiydi muhakkak ki" dedi.Kılınan cenaze namazının ardından Akyol'un cenazesi Büyükada Mezarlığı'na defnedildi.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hurşit Tolon Mete Akyol Hamidiye Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title