Haberler

DTP Yürüyüşünde Elinde Kur'an-ı Kerim'le Slogan Atan Muhittin Eryılmaz Tutuklandı

Sınır Ötesi Operasyonu Protesto Etmek İçin DTP Tarafından Diyarbakır'da Düzenlenen Yürüyüşe Elinde Kuran-ı Kerim ile Katılarak Slogan Atan Emekli İmam Muhittin Eryılmaz, Polisteki Sorgusunun Ardından Çıkarıldığı Mahkeme Tarafından Tutuklanarak Cezaevine Konuldu.

Sınır ötesi operasyonu protesto etmek için DTP tarafından Diyarbakır'da düzenlenen yürüyüşe elinde Kuran-ı Kerim ile katılarak slogan atan emekli imam Muhittin Eryılmaz, polisteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) Diyarbakır'da 25 Şubat günü düzenlediği yürüyüşte elinde Kur'an-ı Kerim ile slogan atan Muhittin Eryılmaz tutuklandı. Kuzey Irak'taki PKK terör örgütü kamplarına yönelik sınır ötesi harekatı protesto etmek için DEP eski Milletvekili Leyla Zana, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile bazı DTP'li Milletvekillerinin de katılımı ile düzenlenen yürüyüşte eline Kuran-ı Kerimi alarak slogan atan Muhittin Eryılmaz, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından önceki gün gözaltına alındı. Muhittin Eryılmaz Emniyet'teki sorgusunun ardından, sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Eryılmaz, nöbetçi mahkemede yaklaşık 3 saat süren ifadesinin ardından ''Terör örgütü propagandası yapmak'' suçlamasıyla tutuklanarak Diyarbakır D Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Evinde yapılan aramada ruhsatsız bir tabancanın da ele geçirildiği Muhittin Eryılmaz hakkında Terörle Mücadele Yasası'nın 7/2 maddesi gereğince ''Terör örgütü propagandası yapmak'' suçlamasıyla 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılacağı öğrenildi.

(AYŞ-AYŞ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title