Haberler

DSP, Dokunulmazlıkların Kaldırılması İçin AK Parti'den Destek İstedi

AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, Dokunulmazlıklarla İlgili Düzenlemenin Anayasal Kurumların Kullanmış Olduğu Kamusal Yetkiyi Temsil Edenlerin Yargılanmasıyla İlgili Düzenlemelerin Birlikte Değerlendirilmesinin Çok Daha İsabetli Olacağını Söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, dokunulmazlıklarla ilgili düzenlemenin Anayasal kurumların kullanmış olduğu kamusal yetkiyi temsil edenlerin yargılanmasıyla ilgili düzenlemelerin birlikte değerlendirilmesinin çok daha isabetli olacağını söyledi.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit ve Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, yasama dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde bir düzenleme yapılması için başlattıkları görüşmeleri bugün de sürdürdü. Macit ve İçli, AK Parti Grubu'nu ziyaret ederek AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin'le görüştü. İçli, yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, kürsü dokunulmazlığı hariç tüm dokunulmazlıkların kaldırılması için başlattıkları ziyaretler çerçevesinde AK Parti Grubu'na ziyarette

bulunduklarını ifade etti. İçli, Prof. Dr. Ergun Özbudun tarafından hazırlanan Anayasa taslağında bu yönde bir yaklaşım olduğunu kaydederek, bu düzenlemenin Anayasa çalışması içinde yer almasının doğru olacağını bildirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ergin ise DSP'nin dokunulmazlıklarla ilgili yeni bir düzenleme talebi bulunduğuna işaret ederek, Anayasa'nın 76. maddesindeki seçilme yeterliliğine engel olan hususların kapsamdan çıkarılmasını içeren bir düzenleme arzu ettiğini kaydetti. Bu konuların konuşulmasını, belli bir çerçeve içinde ele alınmasını, bu yöndeki bir çalışmaya olumlu bulacaklarını daha önce ifade ettiklerini hatırlatan Ergin, kurumsal olarak AK Parti'nin görüşünün de belli olduğunu kaydetti. Ergin,

"Türkiye'de parlamenter demokrasinin hassas dengeler üzerine inşa edildiğini, yasama, yürütme, yargı erkleriyle Anayasal kurumların kullanmış olduğu kamusal yetkiyi temsil edenlerin yargılanmasıyla ilgili düzenlemelerin birlikte değerlendirilmesinin çok daha isabetli ve doğru olacağını ifade ettik. Bu hassas dengeyi bozmadan tüm bunların ele alınabileceğini, bu konuda düzenlemeler yapılabileceğini belirttik" diye konuştu.

(ZÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title