Haberler

Dpü'de 'Literatür Tarama Teknikleri ve Pratik İpuçları' Konulu Seminer

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığınca Germiyan Yerleşkesi, Evliya Çelebi Yerleşkesi ile Şaphane, Gediz, Emet ve Hisarcık ilçelerinde “Literatür Tarama Teknikleri ve Pratik İpuçları” konulu seminer verildi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığınca Germiyan Yerleşkesi, Evliya Çelebi Yerleşkesi ile Şaphane, Gediz, Emet ve Hisarcık ilçelerinde "Literatür Tarama Teknikleri ve Pratik İpuçları" konulu seminer verildi.

Dumlupınar Üniversitesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphane ve Dokümantasyon Başkanı Doç. Dr. Ahmet Türkan, üç gün boyunca devam eden eğitime yoğun katılım olduğunu belirtti.

Türkan, "Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığımızca abonelik yapılan, 30 farklı dil öğreten online dil eğitim seti Rosetta Stone ve kütüphanenin tüm kaynaklarını tek arayüzde tarama imkanı sunan EBSCO Discovery Services (EDS) ile yapılacak araştırmalarda fayda sağlayacak "Literatür Tarama Teknikleri ve Pratik İpuçları" konulu seminerler üç gün süresince Germiyan Yerleşkesi, Evliya Çelebi Yerleşkesi ile Şaphane, Gediz, Emet ve Hisarcık ilçelerinde gerçekleştirildi. Yapılan seminere üniversitede görevli akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. Yoğun katılımın olduğu bu seminerler sonunda katılımcılara Katılım Sertifikası verildi" diye konuştu.

Amaçlarının III. Nesil Kütüphane anlayışı çerçevesinde güncel bilgi kaynaklarına veri tabanları aracılığıyla kullanıcıların nasıl erişebileceklerini ve sürekli gelişen basılı koleksiyonlara en kolay bir şekilde nasıl ulaşacaklarını göstermek olduğunu söyleyen Türkan," Bu anlamda eğitimde büyük gayret gösteren Kütüphane Şube Müdürü Ahmet Aksu'ya, Referans- Elektronik Kaynaklar birimi sorumlusu Kütüphaneci Ayşenur Dölek'e ve EBSCO Türkiye Bilgi Hizmetleri sorumlusu Uğurcan Özkan'a çok teşekkür ediyorum"dedi.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Evliya çelebi Yerleşkesi Kütahya Şaphane Gediz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
title