Haberler

    Dostluk Kupası'nı Türkiye Aldı

    TÜRK ve Alman eski milli futbolcular arasında Wiesbaden Britta Arena'da yapılan maçı, 4 bin 600 biletli seyirci izledi.

    TÜRK ve Alman eski milli futbolcular arasında Wiesbaden Britta Arena'da yapılan maçı, 4 bin 600 biletli seyirci izledi. Karşılaşmada Alman millilerin teknik direktörlüğünü Otto Rehhagel, Türk millilerin teknik direktörlüğünü Erdal Keser üstlendi. Britta Arena'ya çoğunluğu oluşturan Türk seyirciler, karşılaşma boyunca millileri destekledi. Efsane isimleri karşı karşıya getiren maçta ilk gol, 8'inci dakikada Fredi Bobic'ten geldi. Tümer Metin 19'uncu dakikada skoru eşitledi: 1-1.

    24 dakikada Tümer'in pasında Hamit Altıntop, Türkiye'yi 2-1 öne geçirdi. 27'nci dakikada Mario Basler skoru 2-2 yaptı. 32'nci dakikada Ahmet Dursun'un füzesi direkte patladı. Kaleci Rüştü'nün yıldızlaştığı ilk yarı berabere tamamlandı.

    İKİNCİ YARIDA DAHA ETKİLİ OLDULAR

    Karşılaşmanın ikinci yarısına etkili başlayan Türk milliler, 67 dakikada Ahmet Dursun ile 3-2 öne geçti. Etkili ataklarını sürdüren milliler, 70'inci dakikada Tümer Metin ile farkı ikiye çıkardı: 2-4. Mario Basler, 86'ncı dakikada maçın sonucunu belirleyen golü attı: 3-4. Karşılaşmanın sonunda düzenlenen seremonide 'Dostluk Kupası'nı Sun Express Genel Müdürü Jens Bischoff ve Wiesbaden Büyükşehir Belediye Başkanı Sven Gerich, milli takım kaptanları Rüştü Reçber ile Bülent Korkmaz'a verdi. Milliler kupa sevinci tribünü dolduran ay yıldızlı taraftarla paylaştı.

    AMAÇ DOSTLUĞU PEKİŞTİRMEK

    Sun Express Genel Müdür Yardımcısı Alper Özen, 30 yıldan beri köprü görevi gördüklerini belirterek, "Sun Express sorumluluğu gereği, her zaman olduğu gibi Türkiye ve Almanya arasında ilişkilerin güçlendirmesi için elinden geleni yapıyor. Biz iki ülkeyi birbirine bağlıyoruz. Bunun bilinciyle her alanda, ekonomik, kültürel, dostluğun ve ilişkilerin daha fazla güçlenmesi ve ilerlemesi için çaba gösteriyoruz" dedi. Almanya'da doğan milli oyuncu Ömer Erdoğan da "Son zamanlarda siyasi nedenlerle gerginleşen ortamın bu tür organizasyonlarla yerini dostluğa bırakması hepimizin ortak isteğidir. Gerek Türkiye'de Almanlara gösterilen sevgi ve saygı, gerekse Almanya'nın burada yaşayan Türklere ev sahipliği yapması dostluğa önemli katkıdır" diye konuştu.

    Karşılaşmayı Hürriyet'ten bilet kazanan okurlar da büyük bir heyecanla izledi.

    KADROLAR, ÜNLÜ FUTBOLCULARDAN OLUŞTU

    Dostluk Maçı'nda milli takımların kadroları şu futbolculardan oluştu:

    Türkiye: Tolunay Kafkas, Rüştü Rençber, Bülent Korkmaz, Emre Aşık, Hamit Altıntop, Ahmet Dursun, Nihat Kahveci, Serhat Akın, Yıldıray Baştürk, Metin Tümer, Hayrettin Demirbaş, Ömer Erdoğan, Tuncay Şanlı, Ayhan Akman, Ali Güneş, Mert Korkmaz, Ünsal Hakan, Ergün Penbe.

    Antrenör: Erdal Keser.

    Almanya: Perry Braeutigam, Andy Hinkel, Albertz Jörg, Hertzsp Ingo, Babbel Markus, Reich Marco, Gaudino Maurizio,Fredi Bobic, Timo Hildebrand, Oliver Neuville, David Odonkor, Dariusz Wosz, Alexander Zickler, Patrick Owomoyela, Kevin Kuranyi, Fabian Ernst, Mairo Besler, Marko Rehmer.

    Antrenör: Otto Rehhagel.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    DOST Partisi Türkiye Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title