Haberler

Dosab ve Kalder'den İş Güvenliği Paneli

KALDER Bursa Şubesi Çevre Uzmanlık Grubu tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bölge Müdürlüğü ile Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) işbirliğinde 'Sanayide iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları ve yasal çerçeve' paneli düzenlendi.

DOSABSİAD Ek Hizmet Binası Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Sanayide iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları ve yasal çerçeve' konulu panelin açılış konuşmasını yapan KALDER Bursa Şube Başkanı Sami Erol, dünyada yaşanan büyük rekabet içerisinde iş güvenliğinin uzun vadeli düşünen firmalar için önemli olduğunu belirterek, firmaların yaşanan rekabet ortamı içerisinde ihtiyaç duyduğu diğer bir konununda çalışanların iş güvenliği ve motivasyonu olduğunu ifade etti. Yöneticilerin iş güvenliği ve motivasyona yaptığı yatırımların getiri sağladığını dile getiren Erol, İş Teftiş Bursa Grup Başkanı Şenel Şen ise iş kazalarının tanımı ve iş kazalarının sebeplerini anlattı. Türkiye'de iş kazası tanımının çok geniş tutulduğunu vurgulayan Şen, "İş kazalarının oluşmasında 4 ana faktör bulunmaktadır. İnsan faktörü iş kazalarının oluşmasında başı çekmektedir. Yapılan araştırmalara göre iş kazalarının yüzde 88'i insan faktöründen kaynaklanıyor. Ayrıca oluşan kazaların ağırlıklı bölümü iş haftasının bitimiyle başlangıcına denk gelmekte. Dikkati çekici ve ilginç olan bir diğer veride iş kazalarına daha çok tecrübeli işçilerin karışmasıdır. Kazalarda etkili olan diğer faktörler de makineden, ortamdan ve yöneticilerden kaynaklandığını belirtti. Seminerin bir diğer konuşmacısı olan Oyak Renault Sağlık Merkezi Yöneticisi Dr. İsrafil Bozkurt, çalışmaları hakkında bilgi verdi.Sunumların ardından destek verenlere KALDER tarafından teşekkür belgesi verildi.

(OMR-OMR) 08.05.2008 18:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title