Haberler

Doğu Perinçek'in Oğlu Tahliyesini ve Beraatini İstedi

Ergenekon Davası'nın tutuklu sanığı Mehmet Perinçek mütalaayı eleştirerek, "Terör örgütü üyeliği suçlamasını reddiyorum.21 aydır tutukluyum."

Ergenekon Davası'nın tutuklu sanığı Mehmet Perinçek mütalaayı eleştirerek, "Terör örgütü üyeliği suçlamasını reddiyorum. 21 aydır tutukluyum. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum" dedi.

Ergenekon Davası'nda tutuklu yargılanan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmasını yaptı. Tutuklu olarak yargılandığı davada 'örgüt üyeliği' suçlamasıyla hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istenen Perinçek, "Esas hakkındaki mütaalayı incelediğimizde 5 yıllık yargılamanın boşuna yapıldığını görüyoruz. İddianamede yer alan ve kanıtlarla çürüttüğümüz iddialar, aynı şekilde mütalaada yer alıyor" dedi. Esas hakkındaki mütalaada kendisi ile ilgili bölümün savcılar tarafından yazılmadığını savunan Perinçek, "Benimle ilgili bölüm, 2 polis memuru tarafından kaleme alınmıştır. Polis fezlekesi, iddianameye, iddianame mütalaaya dönüşüyor. Umuyorum ki polis memurlarının yazdığı metinler karara dönüşmeyecektir" dedi. Sanık Perinçek, İşçi Partili gençlerin ve İstanbul Ülkü Ocaklarının katılımıyla yapılan "Kızılelma Mitingi" olarak bilinen 30 Ağustos 2003 tarihinde yapılan mitinge ilişkin açıklamalarda bulundu.

"MİTİNG BİR SİYASİ PARTİ FAALİYETİDİR"

Mehmet Perinçek, "Bu miting bir siyasi parti faaliyetidir. Bana suçlama yapılmadan önce Ergenekon terör örgütü'nün var olduğu, Doğu Perinçek'in de örgüt yöneticisi olduğunun, bu mitingin suç olduğunun kanıtlanması gerekir. Söz konusu mitingde suç unsuru yoktur. Mitingde bir kişinin dahi burnu kanamamıştır. 9 yıldır bu mitingle ilgili soruşturma açılmamıştır. Bu mitingde gizli saklı bir şey yoktur" şeklinde konuştu. İşçi Partisi üyesi olduğunu söyleyen Mehmet Perinçek, Doğu Perinçek'ten talimat almasının parti genel başkanı olması nedeniyle doğal olduğunu, davanın tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile Ermeni sorununa ilişkin görüşmeler yaptığını ancak herhangi bir talimat almadığının belirtti.

"TAHLİYEMİ VE BERAATİMİ TALEP EDİYORUM"

"Danıştay Saldırısı dosyasının sanıklarından Alparslan Arslan ile benzer söylemler içinde olduğu" şeklinde kendisiyle ilgili iddialarda bulunduğunu belirten Perinçek, "Bu iddiayı kimseye yediremezsiniz, yutturamazsınız. Kimse inanmaz. Benim "Silahlı mücadele yapacağız" şeklinde bir beyanım olmadı. İddiaya dayanak olarak gösterilen söz konusu röportajı mahkemenize sundum. Röportajımda dış tehdide karşı mücadeleye karşı silahlı mücadele kullanılabileceğini ifade etmiştim. Alparslan Arslan ile benim adımı yan yana yazamazsınız. Cumhuriyet hakimlerini katleden sanıklarla adımı yan yana kabul etmem mümkün değil. Terör örgütü üyeliği suçlamasını reddiyorum. 21 aydır tutukluyum. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum" diye konuştu.

GÜRÜZ VE ŞENEL ÇAĞRILDI

Davanın tutuklu sanıklarından Mehmet Demirtaş ve Sevgi Erenerol'a avukat atanması için İstanbul Barosu'na yazı yazılmasına karar veren mahkeme heyeti, 28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklu bulunan bu davanın tutuksuz sanıkları eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz ile emekli Tümgeneral Erdal Şenel ile Balyoz Davası'nda hapisle cezalandırılan emekli albaylar Cengiz Köylü ve Mustafa Koç'un esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmalarının alınması için gelecek oturumlarda hazır edilmesine karar verdi.

DURUŞMA YARINA ERTELENDİ

Davanın tutuklu sanığı Erenerol'un Avukatı Vural Ergül'ün 8 Nisan 2013 tarihli dilekçesinin ekinde ibraz etmiş olduğu 1 adet smok, 1 adet gaz el bombası, 1 adet gaz fişeğine ait boş kovan, 1 adet açık alanlar için gaz fişeği ile buna ait olan kovan ve neye ait olduğu bilinmeyen metal bir parça eşyanın delil olarak değerlendirilebileceğinden Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilemesine kararlaştırdı. Aynı kararda Avukat Vural Ergül'ün salon dışında bulduğu bu malzemeleri duruşma salonuna izinsiz sokması ve uzunca süre elinde tutarak görevlileri vermemekte ısrar etmesi üzerine dilekçesi içeriği nedeniyle gereğinin takdir ve ifası için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve İstanbul Baro Başkanlığı'na yazı yazılmasına hükmetti. Daha önce duruşmalardan vareste tutulan sanıkların duruşmalardan vareste tutulma kararlarının kaldırılmasına ve kararın sanıklara bildirilmesine karar veren mahkeme duruşmayı yarın saat 09.30'a erteledi. - İstanbul / Silivri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alparslan Arslan Mehmet Perinçek Doğu Perinçek İşçi Partisi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title