Haberler

Doğanbey Adası Açıklarında Meydana Gelen Tekne Kazası

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Bir İhbar Üzerine Harekete Geçen Ekiplerin Doğanbey Adası Açıklarında Tekneleri Alabora Olan 85 Kaçak Göçmenden 7'sinin Sağ Olarak Kurtarıldığını, 32'sinin İse Cesedine Ulaşıldığını Bildirdi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, bir ihbar üzerine harekete geçen ekiplerin Doğanbey Adası açıklarında tekneleri alabora olan 85 kaçak göçmenden 7'sinin sağ olarak kurtarıldığını, 32'sinin ise cesedine ulaşıldığını bildirdi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 9 Aralık 2007 Pazar günü Alo 158 Sahil Güvenlik hattına, 'Ürkmez Doğankent Sitesi sahili açıklarında denizden insan sesleri geldiği' yönünde bir ihbar telefonu geldi. İhbar telefonunun hemen ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından derhal arama-kurtarma faaliyetine başlanıldı. Açıklamada, Türk Sahil Güvenlik botları ve helikopterinin Doğanbey Adası açıklarına intikal ederek, arama kurtarma faaliyetine başladığı, jandarma ve emniyet

birimleri ile irtibat kurularak sahil kesiminde de arama faaliyetlerinin sürdürülmesinin sağlandığı kaydedildi.

Açıklamada, "İcra edilen arama kurtarma faaliyetlerinde şu ana kadar 7 yasa dışı göçmen sağ olarak kurtarılmış ve toplam 32 adet yasa dışı göçmene ait ceset bulunmuştur. Sağ olarak kurtarılan kazazedelerin ifadelerine göre, 8 Aralık 2007 gecesi 15-20 metrelik bir tekneyle denize açıldıkları, Yunan adası olarak değerlendirdikleri yere yakın bir mevkide teknelerinin alabora olduğu, teknede yaklaşık 85 kişi oldukları öğrenilmiştir. Arama kurtarma faaliyetlerine Türk Sahil Güvenlik botları ve helikopterleri,

yerel emniyet ve jandarma birimleri tarafından devam edilmektedir" denildi.

(YZE-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title