Haberler

DOĞAKA 49. Yönetim Kurulu Toplantısı Osmaniye'de Yapıldı

Güncelleme:

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın 49. Yönetim Kurulu Toplantısı Osmaniye'de gerçekleşti.

DOĞAKA'nın Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı. Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kocatepe başkanlığında, Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Selçuk Acar, Hatay İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Gülen, Kahramanmaraş İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy, Osmaniye Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Murat Teke, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız ve diğer yetkililerin katılımı ile Osmaniye Polisevinde yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu, "Bugün, bu toplantıda alacağımız kararlar ile bundan sonraki toplantılarda alacağımız kararların, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş illerimiz ve netice itibariyle ülkemiz için, isabetli ve hayırlı kararlar olmasını temenni ediyorum,"diye konuştu.

Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kocatepe ise "Öncelikle, yeni görevine başlayan değerli Valimiz ve meslektaşımız Mehmet Oduncu beyefendiye hoş geldiniz diyoruz ve görevinin hayırlı olmasını, başarılı hizmetlere vesile olmasını temenni ediyoruz" dedi.

DOĞAKA'nın destek programlarından bahseden Kocatepe, "2013 yılı ve önceki yıllarda ilan edilen uygulamalarda başlanılan destek programları kapsamında halen 348 adet projenin yürütülmesine devam edilmektedir. Bu programlardan, 2010 yılında ilan edilen ve Ajansımız tarafından uygulanan ilk mali destek programı olan, İktisadi ve Sosyal Kalkınma Mali Destek Programları tamamen bitirilmiştir. Bunlardan 60 adeti kamu, 31 adeti de özel sektör olmak üzere toplam 91 adet projenin başarı ile uygulandığı program ile ilgili olarak detaylı bir etki analizi ve değerlendirme çalışması için Ajansımız tarafından bir çalışma başlatılmıştır. Bu çalışma ile uygulanan destek programının amaç ve hedefleri doğrultusunda elde ettiği başarı, karşılaşılan sorunlar ve önümüzdeki destek programları için dikkat edilmesi gereken hususlar ayrıntılı ve bilimsel bir şekilde ele alınacaktır." dedi.

Bölgede girişimcilik kültürünün geliştirilmesi amacıyla her yıl KOSGEB ile işbirliği içerisinde yapılmakta olan Girişimcilik Eğitimlerinin hazırlanan program dâhilinde başladığını da belirten Vali Kocatepe, Hatay'da Merkez İlçe, Dörtyol ve Reyhanlı İlçeleri, Kahramanmaraş'ta Merkez İlçe, Afşin ve Elbistan İlçeleri ve Osmaniye'de Merkez ilçe, Kadirli ve Düziçi ilçelerinde toplam 360 girişimci adayının katılmasının planlandığı eğitimler sonrasında İş Planı KOSGEB tarafından uygun görülen adayların 30.000 TL. hibe ve 70.000 TL. faizsiz kredi desteğinden yararlanabileceğini belirtti.

Vali Kocatepe Bölgede öne çıkan tekstil sektörünün ulusal ve uluslararası katılımcılarla değerlendirileceği Uluslararası Tekstil Zirvesi'nin Kahramanmaraş ilinde, demir-çelik sektörünün ele alınacağı Demir-Çelik Paneli'nin Hatay ilinde ve lojistik sektörünün ele alınacağı Lojistik Konferansı'nın ise Osmaniye ilinde yapılması için DOĞAKA tarafından gerekli çalışmaların başlatıldığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title