Haberler

Doğa İçin Destek Verin

400 Personelle Yangın Sezonuna Hazır Olduklarını Belirten Isparta Orman Bölge Müdürü Bilal Çalımlı, Vatandaşlarında Alo 177 İhbar Hattı'nı Etkin Kullanmasını İstedi.

400 personelle yangın sezonuna hazır olduklarını belirten Isparta Orman Bölge Müdürü Bilal Çalımlı, vatandaşlarında Alo 177 ihbar hattı'nı etkin kullanmasını istedi.

Isparta Orman Bölge Müdürü Bilal Çalımlı, yaz mevsimi yangınla mücadele programının hazırlandığını söyledi. Bu dönemde orman yangınlarının önlenmesi için halktan etkin yardım ve paylaşım beklediklerini kaydeden Çalımlı, Alo 177 İhbar Hattı'nın da aranmasını istedi. Orman yangınları sezonuna 9 arozöz ekibi ve 400 personelle girdiklerini kaydeden Bölge Müdürü Çalımlı, "Sorumluluk sahalarımızdaki ormanları 28 kuleden gözetleyeceğiz. Tüm ekiplerimiz hazır durumda. Kuleleri de peyderpey sezona hazırlıyoruz" dedi. Bu dönemde doğayı, eko-sistemi ve oksijen deposu orman varlıklarını korumak için halkın da bu projeye ortak olmasını isteyen Çalımlı, "Elinle yaktığını gözyaşınla söndürme" uyarısında bulundu. Bu arada 2008 Yılı Ağaçlandırma Seferberliği Programı kapsamında 10 bin hektarda ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması yapıldığını bildiren Orman Bölge Müdürü Çalımlı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun 6 bin hektarı bugün itibariyle tamamlanmıştır. Diğer alanların ağaçlandırılması ile ilgili hazırlıklarımız devam etmektedir. 4 bin hektar alanda ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması sonbahar mevsiminde bitirilecektir. Bu çalışmalara halkın üst düzey destek vermesi bizi mutlu etmiştir. Bu da gösteriyor ki doğayı geliştirme, yaşatma ve koruma doğrultusunda bir bilinç oluşmuştur." (FK-SÇ-Y) 20.05.2008 16:16 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title