Haberler

Diyarbekirspor 5 Maçta Taraftarından Yoksun Oynayacak

Güncelleme:

Spor Toto 3. Ligde mücadele eden Diyarbekirspor'un geçen sezondan kalma 5 maçlık cezası nedeniyle 5 maça taraftarından yoksun çıkacak.

Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Diyarbekirspor'un geçen sezon Play Off yarı final rövanş maçında sahasında konuk ettiği Denizli Büyükşehir Belediyespor maçında uzatma dakikalarında verilen hatalı penaltının golle sonuçlanmasından sonra yaşanan saha içi olayları nedeniyle altığı 5 maçlık cezaya ilişkin dün bir açıklama yaptı.

5 maç taraftardan yoksun oynayacak

Yeşil kırmızılı ekip, 5 maçlık seyircisiz oynama cezamızın 1 maça düşürüldüğü yönünde sosyal medyada yer alan bilgilerin yanlış olduğuna dikkat çekti. Diyarbekirspor A.Ş.'den yapılan açıklamada, "Paylaşım ve yorumlar nedeniyle açıklama yapma gereği duyduk. Bilindiği gibi geçen sezon Denizli Büyükşehir Belediyespor'la oynadığımız Play Off yarı final rövanş maçında tetikçi hakem Hüseyin Sabancı'nın 90+5.dakikada aleyhimize verdiği uydurma penaltı ile şampiyonluğumuz gasp edilmiş ve buna tepki gösteren taraftarlarımız bazı olaylara neden olmuştu. Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), kulübümüze saha olayları için 1 ve kötü tezahürat için de 5 olmak üzere 6 maçı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası verdi. İtirazımız üzerine Tahkim Kurulu, saha olaylarından kaynaklanan 1 maçlık cezayı onaylarken, kötü tezahürat için verilen 5 maçlık cezayı 4 maça düşürdü. Yasanın değişmesinden sonra PFDK, kulüplere verilen cezalarda yeni düzenleme yaptı. Buna göre kulübümüzün saha olaylarından kaynaklanan 1 maçı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası onaylanırken, 6 bin TL'lik para cezası 3 bin TL'ye düşürüldü. Kötü tezahürattan kaynaklanan 4 maçı kendi sahasında oynama cezası ile ilgili düzenleme ve yeni indirim yapılmamıştır. Bu nedenle takımımızın cezası 1 maç değil, 5 maç olup bu cezalar 23 Ağustos'ta başlayacak 2015- 2016 sezonunda kendi sahamızda yapacağımız 5 maçta seyircisiz olarak uygulanacaktır. Taraftarlarımızdan bu açıklamamızı dikkate alarak, sosyal medyada yer alan 'cezamız 1 maça indirildi' yönündeki paylaşımlara itibar etmemelerini istiyoruz" denildi.

Kaynak: Temsilci / Spor

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Büyükşehir Belediyespor Denizli Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title