Haberler

Diyarbakırsporlu Eski Futbolcu Barış, HDP'den Aday Adayı Oldu

Güncelleme:

Diyarbakırspor'un 2'nci ligde mücadele ettiği yıllarda top koşturan stoper Barış Karabıyık, HDP'den milletvekili aday adaylığı için başvurdu.

Diyarbakır spor'un 2'nci ligde 1993-94 ve 95 sezonlarında mücadele ettiği yıllarda top koşturan başarılı ve sevilen stoperi Barış Karabıyık, HDP'den milletvekili aday adaylığı için başvurdu.

SÜPER LİG'DE FORMA GİYDİ

Adana'nın Yumurtalık İlçesi'nde 1973 yılında dünyaya gelen Barış Karabıyık, Ceyhan'dan çıkan ve Süper Lig'de forma giyen ender futbolculardan biri oldu. Türkiye'nin 7 bölgesindeki bir çok takımda forma giyen Barış Karabıyık, 15 yıllık profesyonel futbol hayatında, Diyarbakır spor'da oynadığı 1993-94 ve 95 yıllarında, yeşil- kırmızılı taraftar tarafından sevilen futbolcuların başında geldi.

FORVETLERE GEÇİT VERMEZDİ

Hırçın ve güçlü fiziğiyle rakip takım forvetlerine geçit vermeyen Barış Karabıyık, Diyarbakır başta olmak üzere Zonguldak, Kayseri spor, Şanlıurfa, Fethiye ve Gebze gibi takımlarda büyük başarılar elde etti.

3 ÇOCUK BABASI

Çukurova Üniversitesi Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama mezunu olan Barış Karabıyık, 1996 yılında evlendiğini ve 2'si erkek, 1'i kız, 3 çocuk babası olduğunu söyledi.

ANNESİ KÜRT, BABASI TATAR TÜRK

Annesi Kürt, babasının Tatar Türkleri'nden olduğunu anlatan Barış Karabıyık, Van'da açtığı Galatasaray Futbol Okulu'nu işletiyor. Van-Adana arasında mekik dokuyan Barış Karabıyık, HDP'den milletvekili aday adaylığı için başvuru yaparken Türk baba, Kürt anneden dünyaya geldiğini ailesinin ulusalcı bir düşünceye sahip olduğunu belirterek, "Kürt ve Türk tarafımı dinledim. Ezilenler oldukları için Kürtler'den yana tavır aldım. Kendimi melez olarak adlandırıyorum" dedi.

HANGİ ŞEHİR OLURSA OLSUN FARK ETMEZ

Bakır, 'Baran' adında 2 erkek, 'Badel' isminde de kız babası olan Barış Karabıyık, adının 'Barış' konulması ve hayatı boyunca barış için verdiği mücadelenin hikayesini, dargın olan anne ve babasının barışmasıyla başladığını anlattı. Annesinin Bingöl Kürd'ü, babasının da Tatar Türk'ü olduğunu belirten Karabıyık, kendisini de melez olarak gördüğü için adaylık bölgesi olarak Adana, Diyarbakır ve Bingöl'ü tercih ettiğini ancak partisinin hangi şehirde isterse orda aday olmaya hazır olduğunu kaydetti. Diyarbakır'daki spor otoriteleri ve yeşil kırmızılı taraftarlar da Barış Karabıyık'ın adaylığına büyük destek verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Barış Karabıyık Diyarbakırspor Tatar Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (88)

MED OĞLU KURD:

adamlar ancak HDP de olur. !

151
28
yanıtYanıtla
MED OĞLU KURD:

HDP GENÇLİK VE SPOR BAKANI OLUR. KADİR İNANIRDA KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI :D

110
4
yanıtYanıtla
Turk beyMobil-IOS:

Tek umudumuz hdp basarlar dilerrim

76
13
yanıtYanıtla
asdf:

hdp faşizm=pkk

54
31
yanıtYanıtla
Malatyalı Türk Mobil-IOS:

Helal olsun. Benimde oyum HDY e bu sefer.

61
14
yanıtYanıtla
ali:

hayırlı olsun SİZİN GİBİ dürüst insanlara ihtiyacımız var başarılar

65
9
yanıtYanıtla
metehan:

hdp tam anlamıyla ırkçı bir parti, hala barış ve çözüm kelimeleriyle yan yana anılması algı yaratmaktan başka birşey değil. kürtlerin ezildiğini düşünebilirsin, bunun siyasi mücadelesini de verebilirsin ama hdp nin siyaseti bundan fersah fersah uzak. şahsen hdp ye de hdp liye de saygım yok, nezdimde hepsi kürt ırkçısı, türk düşmanıdır. sakın ola ama hdp de türkler de var gibi bir argümanla da cevap yazmayın.

19
54
yanıtYanıtla
IMPARATOR TURKMobil-IOS:

Teröristin biri de bu

12
59
yanıtYanıtla
sayan:

her biji hewal.

47
18
yanıtYanıtla
BedîrxanMobil-IOS:

Hayirli olsun

49
15
yanıtYanıtla
Tüm 88 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title