Haberler

Diyarbakırspor 'Yola Devam' Dedi

Güncelleme:

Ligden çekildiğini açıklayan Spor Toto 3.lig 2. Grup takımlarından Yeni Diyarbakırspor'un Başkanı Feyzi İlhanlı ikna edildi, takım yola devam edeceğini açıkladı.

Diyarbakır spor ve bölge kulüplerine karşı yıllardır uygulanan haksızlıklar, taraflı hakem kararları Bölge Kulüplerini isyan noktasına, hatta alternatif bir lig kurma aşamasına kadar getirdi. Diyarbakrı spor'un son oynadığı Play-Off yarı final rövanş karşılaşmasında, maçın hakemi Hüseyin Sabancı'nın 90+6. dakikada verdiği uydurma penaltı sonrası taraftarlar sahaya inmiş ortalık karışmıştı. Aynı hakem 2012 yılında oynanan Tokat spor karşılaşmasında da yine son dakikalarda verdiği çok yanlış kararlarla yeşil-Kırmızılı ekibin 2.Ligden düşmesine zemin hazırlamış biri olmuştu.

24 KULÜP ORTAK KARAR ALDI

Ayrıca Diyarbakır spor'un hemen her karşılaşmasında sistematik olarak uygulanan siyasi ve dışlayıcı tezahüratlara karşı, bugüne kadar defalarca uyarılmasına rağmen TFF'nin hiç bir önlem almaması olayların bugünlere gelmesine yol açmıştı. Hafta başında taraftarların sahaya inmesi ve Diyarbakır'da yaşanan olayların sorumlusu başta maçın hakemi Hüseyin Sabancı, tüm uyarılara rağmen bu hakemi bu maça atayan TFF ve MHK'nın tutumlarından dolayı Yeşil-Kırmızlı yönetim Liglerden çekilmeye varacak birçok radikal önlem için bölge kulüplerini acilen toplantıya davet etti.

24 Kulübün Diyarbakır Dedeman'da yapılan toplantıda TFF ve MHK'nin bölge kulüplerine karşı çok ayrımcı haksız tutum içinde oldukları, rakip sahalarda devam eden siyasi söylemler, taraflı ve kasıtlı olduğu düşünülen hakemlerin tutumlarında düzelme olmazsa, Liglerden çekilme hakkının tüm bölge kulüplerince hayata geçirileceği öğrenildi.

Toplantıya 24 Kulüp temsilcileri, Başkanları yanı sıra TÜFAD, ASKF, Güneydoğu Diş Teknisyenleri Odası Başkanı, Diyarbakır spor Taraftarları adına Azrailler Grubu Başkanı ve Diyarbakır Baro Başkanı katıldı. Kulüp başkanları ve toplantıya katılan diğer temsilciler, çekilme taraftarı olan Yeni Diyarbakır spor Kulübü Başkanı Feyzi İlhanlı'yı ikna çabaları olumlu sonuç verdi. İlhanlı şunları söyledi:

"Bu kararı toplantıya katılan ve bizlere destek olan tüm kulüplerimizin temsilcilerine, tüm STK yöneticilerine, taraftarlarına çok teşekkür ederim. Yıllardır Kulübümüze karşı uygulanan artık altında art niyet gördüğümüz uygulamalardan dolayı açıkçası ben kulübümüz daha fazla bu olayların içinde olmasın diye çekme taraftarıydım. Diyarbakır spor hangi ligde olursa olsun bölgenin hamisi durumundadır. Bizlere karşı bu tür hakem oyunları bir daha tekerrür ederse, TFF bu konularda önlem almazsa kesinlikle bu kararımızı hayat geçireceğiz. Bizim bu hareketimizin asla hiçbir siyasi yönü yoktur. Olayları bu tarafa çekmek isteyenlerin amacı başka işlerle bizim işimiz olmaz. Biz spor ve futbolla alakalı olarak hakkımızın yıllardır yenildiğini sürekli ifade ediyoruz. Deplasmanlarda halen siyasi sloganlar devam ediyor. TFF bu konuda hiç bir önlem almadı. Tekrarında hayata geçecek. Liglerden çekilme kararımızı şimdilik askıya alıyoruz, bu hakkımızı şimdilik saklı tutuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu konuda verilen bilgi yanlıştır. Biz hiç bir siyasi hareketin içinde ya da uzantısında olmayız. Ortada büyük bir haksızlık söz konusudur, olayları bu açıdan değerlendirmek daha sağlıklı çözüm getirir"

Hakemin Lisansı İptal Edilmeli

Kulüpler adına konuşan Amedspor Kulübü Başkanı İhsan Avcı da, liglerden çekilme konusu şimdilik askıya alınması için kulüpler olarak Yeni Diyarbakırspor'un ikna edildiği, önümüzdeki hafta salı günü TFF, MHK ve yönetimlerine konuyu götürecekleri, yapılan yanlışlıklar ve haksızlıklar dile getirilecek. Özellikle Diyarbakırspor - Denizli BBS karşılaşmasını yöneten olayların baş sorumlusu hakem Hüseyin Sabancı'nın lisansının iptali için müracaat edeceklerini ifade etti.

Kaynak: Temsilci / Spor

Hüseyin Sabancı Diyarbakırspor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title