Haberler

Sur İçin Son Çağrı! 'Güvenlik Koridoru' Açıldı, Çıkan Olmadı

Güncelleme:

Sur'da operasyonların ortasında kalan vatandaşlar ile teslim olmak isteyen PKK'lılar için güvenlik koridoru açıldı. 1,5 saat açık kalan koridordan çıkan olmadı.

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde mahsur kalan vatandaşlar ile teslim olmak isteyen PKK'lıların çıkmaları için bugün 1,5 saat süreyle açılan koridordan çıkan olmadı. Güvenlik güçleri, süre içinde Türkçe ve Kürtçe yapılan anonslarda, gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını belirtilerek,"Bu sizin için yapılmış son çağrıdır. Sizlere sunulan bu fırsatı değerlendirmenizi öneriyoruz" denildi.

Diyarbakır'da biraraya gelen aydın, sanatçı ve sivil toplum örgütleri sivillerin tahliye edilmesi için sokağa çıkma yasağına 24 saat ara verilmesi çağrısında bulundu.

1.5 SAAT GÜVENLİK KORİDORU AÇILDI

Diyarbakır'ın 6 mahallesinde 2 Aralık'tan bu yana hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için getirilen sokağa çıkma yasağı sürüyor. Diyarbakır Valiliği, ilçede mahsur kalan vatandaşlar ile teslim olmak isteyen PKK'lıların çıkışını sağlamak için 1.5 saatlik bir koridor oluşturdu.


AMBULANSLAR HAZIR BEKLETİLDİ

Saat 15.30'den, 17.00'ye kadar verilen süre içinde çıkmak isteyenleri güvenlik güçleri, Savaş Mahallesi Yenikapı Sokak üzerinde bekledi. Bu sürede olası hasta ve yaralıları tedavi edilmesini sağlam için doktor ve 112 Acil Servis ekipleri de ambulanslarla hazır bekletildi.


TÜRKÇE VE KÜRTÇE UYARI ANONSLARI YAPILDI: BU SİZE SON ÇAĞRIMIZ

Polis ekipleri süre içinde çıkmak isteyen sivil vatandaşlar ile teslim olmak isteyen PKK'lılara sık sık Türkçe ve Kürtçe, gerekli güvenlik önlemlerini alınarak, koridorun oluşturulduğu anonsları yaptı. Anonslarda şöyle denildi:

"Dikkat, dikkat, Sur İlçesi operasyon bölgesinde bulunan vatandaşlarımıza son çağrımız. Dört Ayaklı Minare tarafından güvenlik koridoru oluşturulmuştur. Bu koridoru kullanarak çıkış yapmak isteyen vatandaşlarımız, oralardan çıkış yapmak isteyen vatandaşlarımız için gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır. Ayrıca bu koridorun sonunda 112 acil servis görevlileri de bulunmaktadır. Bu koridoru kullanarak çıkacak olan vatandaşlarımız güvenli bir şekilde hasta ya da yaralı olanlar hastanelere intikal ettirilecektir. Sizlere sunulan bu fırsatı değerlendirmenizi öneriyoruz."


KİMSE GELMEDİ

Açılan güvenlik koridorunun Saat 17.00'de sonlanması planlanırken, güvenlik kuvvetleri süreyi uzatarak anonsları tekrar etti. Ancak yapılan tüm anonslara rağmen koridordan çıkan olmadı. Saat 17.18'e kadar bekleyen güvenlik kuvvetleri ile sağlık ekipleri sokaktan çıkan olamayınca bölgeden ayrıldı.

YASAĞA "24 SAAT ARA VERİLSİN" ÇAĞRISI

Bu arada Diyarbakır'a gelen aydın, sanatçı ve sivil toplum örgütü temsicileri Sur İlçesi'nde sivillerin tahliye edilmesi için sokağa çıkma yasağına 24 saat ara verilmesini istedi.

Aralarında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Barosu, Tabip Odası, İnsan Hakları Vakfı, İHD, Mazlum-Der ve DİSİAD gibi sivil toplum kuruluşları ile Ferhat Tunç, Zeynep Tanbay, Lale Mansur gibi sanatçı ve aydınların bulunduğu grup Şeyh Sait Meydanı'nda Sur İlçesi'nde bulunan sivillerin tahliye edilmesi için sokağa çıkma yasağına 24 saat ara verilmesini istedi.


"SUR'DA ATILACAK ADIM BARIŞA KATKI SAĞLAYACAK"

Ortak açıklama metnini okuyan Zeynep Tanbay, ülkeye ateş düştüğünü ve düştüğü her ocağı yaktığını, artık tek bir can bile kaybetmek istemediklerini belirterek, "Diyarbakır Sur'da 84 gündür sokağa çıkma yasağı sürüyor. Sur'un 3 ayrı mahallesinde 15'i, 10 yaşın altında bebek çocuk ve yaralılar da dahil olmak üzere 200'e yakın yurttaşımızın mahsur kaldığını biliyoruz. Bu mahallelerde, evlerde ve sokaklarda çok sayıda cenaze de bulunuyor. Yeni ölüler olmadan bu işin insani koşullar altında çözüme ulaştırılması ve mahsur kalanların güvenli bir şekilde tahliye olabilmesi için sokağa çıkma yasağına 24 saat süreyle ara verilmesini talep ediyoruz. Umudumuz odur ki bugün Sur'da ve Diyarbakır'da atılacak adım, yarın tüm ülkede kalıcı ve adil barışın sağlanmasına katkıda bulunacaktır" dedi.

Tanbay, çocukların ülkenin geleceği için bütün tarafları bu çözümü değerlendirmeye ve bu insani adım süresince ellerini silahtan çekmeye, sağduyuya, soğukkanlılığa davet ettiklerini de söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Valiliği Zeynep Tanbay Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (62)

ERZİNCAN 24:

BU SAATEN SONRA HERKES ÖLSÜNNNNNN GEBERSİN İCERDE KİM VARSA

130
35
yanıtYanıtla
SURKENTLİ:

TESLIM OLAMK İHANETTİR. SUR ASLA TESLIMDE OLMAZ YILMAZDA BUNU KAFANIZA SOKUN. -DESTANDIR YAZILAN ADIDIR SUR KOSKOCA DEVLET 100 gence karşı 84. gün dür giremedı. . ve yüzlerce zayıyat verdı. kalmadık özel bırımıznız kalmadı sonuç fos. . . . . . . .

35
106
yanıtYanıtla
SURKENTLİ:

burda boş boş yazan trkocuklar şuan SUR dayım bı tarfı tutan varsa gelsın. devletınız gıremıyor buda size kapak olsun. isteyen ihparda edebılır savaş mahalesındeyım. bak az ötede toplarınız havada toplaşıyor. foss sizi. .

yanıt6
yanıt13
ÜLKÜCÜ:

OLUM SİZİN DÜŞÜNME KAPASİTENİZ KIT MI BEYİNSİZ MİKROPLAR. . . ŞUNU SEN DE ÇOK İYİ BİLİYORSUN Kİ ASKER ORADA SİVİLE ZARAR VERMEMEK İÇİN YANİ SİVİLLE TERÖRİSTİ AYIRT EDEBİLMEK İÇİN TİTİZ BİR ÇALIŞMA YAPIYOR. . . YOKSA ASKER POLİS İSTESE DEĞİL 84 GÜN 84 DAKİKA BİLE OLMADAN ORAYA F 16 LARLA TOPLA TANKLA DÜMDÜZ EDER. BİR TEK BİNA BİLE KALMAZ GERİYE. BU ASKERİN POLİSİN YAŞLIYI ÇOLUĞU ÇOCUĞU BEBEĞİ KADINI MASUMU SİZİN GİBİ TERÖRİSTLERDEN AYIRDIĞININ GÖSTERGESİDİR. DEVLETİMİZİN GÜCÜ HERŞEYE YETER. SEN MERAK ETME

yanıt10
yanıt3
ydgh perişan oldu valla:

surkentli sanal artsitlik ediyor bakın ben de diyeyim bu teröristler surda bir alanda sıkışmış kurtulmak için böyle bir oyun yapıyor yemin ederim dbplilerin morali çok bozuk halk da destek vermeyince cıldıracaklar nerdeyse. . bunların böyle polis giremiyor falan yalanına kanmayaın yeminle ölen de cok teslim olan da cok perişan halde olmasalar gecen gece acil eylem demezlerdi gerçi kimse umursamadı ya bunları :))) silvanda da artsitlik ettiler etek giyim kaçtılar kendim silvandan biliyorum

yanıt3
yanıt1
Halk:

Onlarda size caninizdan olmak istemiyorsaniz def olup gitmenizi öneriyor

19
85
yanıtYanıtla
FARAZİ:

SİVİL HALK YOK ORDA TEPEDEN BOMBALAYIN BİTSİN YAZIK YORULMASIN ASKERİM

77
14
yanıtYanıtla
cesur bingol:

sur asla teslimiyeti kabul etmez bu boyle biline

25
63
yanıtYanıtla
ÜLKÜCÜ:

BİZ ALMASINI BİLİRİZ. SEN KAFANI YORMA FİSTANLI

yanıt27
yanıt9
maho:

amıp bıle sızden akıllı yabancı ıstıhbaratın maaşla yaptıramadıgını sız yapıyosunuz

yanıt15
yanıt0
Tüm 62 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title