Haberler

Diyarbakır Şehidi Şahin'in Babasından Açıklama

Görüntü Dökümü : Şehidin baba evinden genel görüntü Şehidin baba evi sokağından görüntü Şehidin opak fotoğrafının görüntüsü Taziye evinde Kur'an okunması Baba Şahin'in taziyeleri kabul etmesi Baba Şahin ile röportaj Diyarbakır'daki terör saldırısı Şehit Jandarma Uzman Çavuş Şahin'in babası Mehmet Emin Şahin: "Benim ciğerim sadece bugün yanmadı, hergün yanıyor, her şehit gördüğümüzde ciğerimiz yanıyor.

Görüntü Dökümü :

Şehidin baba evinden genel görüntü

Şehidin baba evi sokağından görüntü

Şehidin opak fotoğrafının görüntüsü

Taziye evinde Kur'an okunması

Baba Şahin'in taziyeleri kabul etmesi

Baba Şahin ile röportaj Diyarbakır'daki terör saldırısı

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Şahin'in babası Mehmet Emin Şahin :

"Benim ciğerim sadece bugün yanmadı, hergün yanıyor, her şehit gördüğümüzde ciğerimiz yanıyor. Yeter olsun bu iş bitsin"

"Herkes kendi gücüyle el atsın bitirsin bu işi artık. Başka analar babalar ağlamasın. Bizim gençlerimizin kanının üstüne rant oynamasınlar, yeter"

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör saldırısı sonucu dün yaşamını yitiren Jandarma Uzman Çavuş Ali Şahin'in babası Mehmet Emin Şahin, her şehit haberi duyduğunda ciğerinin yandığını belirterek, "Herkes kendi gücüyle el atsın bitirsin bu işi artık. Başka analar babalar ağlamasın. Bizim gençlerimizin kanının üstüne rant oynamasınlar, yeter" dedi.

Şehidin Turgutlu ilçesi Kurtuluş Mahallesi'ndeki evi, acı haberin ulaşmasıyla birlikte taziyede bulunmak isteyen vatandaşların akınına uğradı. Aynı sokakta oluşturulan taziye evinde gazetecilere açıklama yapan şehidin babası Mehmet Emin Şahin, oğullarının en son olayın olduğu gün annesi Hazar ve kardeşleriyle görüştüğünü söyledi.

Dün akşam Sur'da şehitler bulunduğu haberlerini izlediği sırada eşinin kendisine "hep kötü haberleri izliyorsun, yeter artık haberleri izleme, televizyonu kapat" dediğini anlatan Şahin, "O haberleri izlerken yüreğim yandı. Sanki bir ateş düştü içime. Gittim yattım, gec e 23.30 gibi binbaşı kapıyı çaldı, kıyametim o zaman koptu" diye konuştu.

"10 gün önce iznini Turgutlu'da geçirdi"

Şehit oğlunun Ağrı'nın Patnos ilçesinde görevli olduğunu, 10 gün önce izinli olarak geldiğini, izninin bittiği gün Diyarbakır'a geçici görevle gideceğini söylediğini anlatan acılı baba, "Havaalanına vardığımızda 'baba beni geçici görevle Diyarbakır'a vermişler' dediğinde 'oğlum gel geri dönelim, gidelim evimize. Ben seni göndermeyeceğim' dedim. O da "ben geri gelmiyorum. Ben görevimi seviyorum, severek yapıyorum" dedi. Sonra Akhisar'da oturan arkadaşı geldi. Beraber güle oynaya gittiler. Arkadaşı bana "Amca hiçbir şey olmaz Allah'ın izniyle" dedi ve gittiler" diye konuştu.

Oğlunun görevde 1 yılını doldurduğunu belirten baba Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim ciğerim sadece bugün yanmadı, hergün yanıyor, her şehit gördüğümüzde ciğerimiz yanıyor. Yeter olsun bu iş bitsin. Herkes kendi gücüyle el atsın bitirsin bu işi artık. Bitirsinler artık, başka ciğerler yanmasın. Başka analar babalar ağlamasın. Yeter, gençlerimizin kanına girmesinler. Bizim gençlerimizin kanının üstüne rant oynamasınlar, yeter."

Sur'da dün PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu, 2 asker yaralanmış, Diyarbakır Asker Hastanesinde tedavi altına alınan yaralı askerlerden Şahin, müdahaleye rağmen şehit olmuştu.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Şahin'in naaşı bugün Turgutlu Merkez Pazar Camii'nde ikindi namazının ardından düzenlenecek cenaze töreni sonrası Turgutlu Şehitliği'nde defnedilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Emin Şahin Diyarbakır Ali Şahin Turgutlu Politika Güncel Haberler

title