Haberler

Diyarbakır: Milletvekili Arslan'dan Taziye Ziyareti

AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan ve İl Başkanı Abdurrahman Kurt, Önceki Gece Meydana Gelen Patlamada Hayatını Kaybedenlerin Ailelerine Taziye Ziyaretinde Bulundu.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan ve İl Başkanı Abdurrahman Kurt, önceki gece meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, beraberindeki İl Başkanı Abdurrahman Kurt, İl Başkan Yardımcısı Süleyman Aktürk ve İlçe Başkanı Nedim Kılıçaslan'la birlikte bugün sabah saatlerinde Silvan İlçesi ve ilçeye bağlı Başdeğirmen Köyü'nü ziyaret etti. Patlamada hayatını kaybeden Faide Demir (33) ile çocukları Zilan, Şilan (6 aylık), Mizgin (12) ve Evin'in (10) Silvan'daki yakınlarını ve ölen Rojhilat Aslan (28), Nazlı (4) ve Abdullah Çetinkaya'nın (9 aylık) Başdeğirmen Köyü'nde bulunan evlerini ziyaret eden Milletvekili Arslan, burada yaptığı açıklamada, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Vatandaşlarla uzun süre sohbet eden Arslan, emniyetin soruşturması tamamlanmadan suçu bir kesime yığmanın doğru olmayacağını ifade ederek, "Yapılan saldırı, bölge barışına ve halkımızın istikrarına yapılmış bir saldırıdır. Bu gibi olayların bir daha başımıza gelmemesi için birlikte tedbir almamız gerekir. Mühim olan kimin yaptığı değil, çocuklarımızın ölmüş olmasıdır. Olayı kınıyorum. Aydın kesimden gelen bazı çağrılar bizi heyecanlandırmıştı. Bizler, yıllardır barışa ve istikrara susamış bir durumdaydık. Bu son olay hepimizi üzerek, gelecekle ilgili endişeye sevk etti. Soruşturma devam ederken, belli bir çevreyi suçlamak doğru değildir" dedi.

Arslan ve beraberindekiler, daha sonra Diyarbakır'a geçerek İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'yu karşıladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title