Haberler

Diyarbakır'daki Terör Saldırısı

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Şahin'in babası Mehmet Emin Şahin, her şehit haberi duyduğunda ciğerinin yandığını belirterek, "Herkes kendi gücüyle el atsın bitirsin bu işi artık. Başka analar babalar ağlamasın" dedi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Şahin'in babası Mehmet Emin Şahin, her şehit haberi duyduğunda ciğerinin yandığını belirterek, "Herkes kendi gücüyle el atsın bitirsin bu işi artık. Başka analar babalar ağlamasın" dedi.Şehidin Turgutlu ilçesi Kurtuluş Mahallesi'ndeki babaevi, acı haberin ulaşmasıyla taziyede bulunmak isteyen vatandaşların akınına uğradı. Aynı sokakta oluşturulan taziye evinde basın mensuplarına açıklama yapan baba Mehmet Emin Şahin, oğullarının en son olayın olduğu gün annesi Hazar ve kardeşleriyle görüştüğünü söyledi.Sur'da dün akşam şehit haberlerini izlediği sırada eşinin kendisine "Hep kötü haberleri izliyorsun, yeter artık haberleri izleme, televizyonu kapat" dediğini anlatan Şahin, "O haberleri izlerken yüreğim yandı. Sanki bir ateş düştü içime. Gittim yattım, gece 23.30 gibi binbaşı kapıyı çaldı, kıyametim o zaman koptu" diye konuştu.

"10 gün önce iznini Turgutlu'da geçirdi"

Şehit oğlunun Ağrı'nın Patnos ilçesinde görevli olduğunu, 10 gün önce izinli geldiğini, izninin bittiği gün Diyarbakır'a geçici görevle gideceğini söylediğini anlatan acılı baba, şunları söyledi: "Havaalanına vardığımızda 'Baba beni geçici görevle Diyarbakır'a vermişler' dediğinde 'Oğlum gel geri dönelim, gidelim evimize. Ben seni göndermeyeceğim' dedim. O da 'Ben geri gelmiyorum. Ben görevimi seviyorum, severek yapıyorum' dedi. Sonra Akhisar'da oturan arkadaşı geldi. Beraber güle oynaya gittiler. Arkadaşı bana, 'Amca hiçbir şey olmaz Allah'ın izniyle' dedi ve gittiler."Oğlunun görevde 1 yılını doldurduğunu belirten baba Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Benim ciğerim sadece bugün yanmadı, her gün yanıyor, her şehit gördüğümüzde ciğerimiz yanıyor. Yeter olsun bu iş bitsin. Herkes kendi gücüyle el atsın bitirsin bu işi artık. Bitirsinler artık, başka ciğerler yanmasın. Başka analar babalar ağlamasın."Sur'da dün PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu, 2 asker yaralanmış, Diyarbakır Asker Hastanesinde tedavi altına alınan yaralı askerlerden Ali Şahin, müdahaleye rağmen şehit olmuştu. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Şahin'in naaşı, Turgutlu Merkez Pazar Camii'nde bugün ikindi namazının ardından düzenlenecek cenaze töreni sonrası Turgutlu Şehitliği'ne defnedilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Emin Şahin Ali Şahin Turgutlu Politika Güncel Haberler

title