Haberler

Diyarbakır'da 'Roboski Anıtı' ve Insan Başlı Aslan Heykelleri Kaldırıldı

Diyarbakır'da, DBP'li Başkanların tutuklanıp yerlerine kayyum atanmasından sonra Kayapınar Belediyesinin Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişi için yaptırdığı "Roboski Anıtı" ve Büyükşehir Belediyesi önünde bulunan İnsan başlı aslan...

Diyarbakır'da, DBP'li Başkanların tutuklanıp yerlerine kayyum atanmasından sonra Kayapınar Belediyesinin Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişi için yaptırdığı "Roboski Anıtı" ve Büyükşehir Belediyesi önünde bulunan İnsan başlı aslan heykelleri söküldü. Anıtın kaldırılması ve insan başlı aslan heykellerinin sökülmesi ile ilgili Belediyelerden bir açıklama yapılmadı.

Kayapınar Belediyesi tarafından 25 Aralık 2013'te yaptırılan ve Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişinin adlarının yazılı olduğu 'Roboski Anıtı' dün gece polisler tarafından söküldü. Dicle Kent bulvarı üzerindeki bir parkta bulunan ve ortasında anne çevresinde ise bombaları simgeleyen figürlerin bulunduğu, "Roboski Anıtı" nın çevresinde ise yaşamını yitiren 34 kişinin isimleri yer alıyordu. Kayapınar Belediye Meclisinin 2013 Ağustos ayı toplantısında alınan karar ile kurulan Anıtın Belediye başkanı Mehmet Ali Aydın'ın tutuklanması ve yerine atanan kayyum tarafından dün gece sökülmesi ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

BÜYÜKŞEHİR'İN ÖNÜNDEKİ İNSAN BAŞLI ASLAN HEYKELLERİ DE SÖKÜLDÜ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde bulunan 2 insan başlı aslan heykeli de dün Belediye yönetimi tarafından kaldırıldı. Heykellerin bakım için mi yoksa bir daha konmamak üzere mi kaldırıldığı öğrenilemezken, Belediye yönetimi konu ile ilgili resmi bir açıklama yapmadı. İnsan başlı aslan figürleri, Mezopotamyaya özgü Asurlar döneminde tapınak yada kutsal sayılan mekanların koruyucuları olarak biliniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kayapınar Roboski Uludere Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title