Haberler

Diş Hekimlerinin Vergi Beyannamelerini Elektronik Ortamda Vermelerine Vize

Bursa 2. Vergi Mahkemesi, diş hekimlerinin vergi beyannamesini elektronik ortamda verebilmesi için gerekli olan kullanıcı kodu, parola ve şifre verilmemesi işlemi ile ilgili yapılan başvuruda yürütmenin durdurulması kararı verdi. Mahkemenin verdiği bu kararla artık diş hekimleri vergi beyannamelerini elektronik ortamda verebilecek.

Türkiye Diş Hekimleri Birliği'nin (TDB), diş hekimlerine elektronik ortamda beyanname verebilmelerine imkan tanımayan 376 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açtığı davada, mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bursa 2. Vergi Mahkemesi tarafından verilen kararla diş hekimlerine, gerekli şifre ve parolanın en geç bir ay içinde verilmesi gerekiyor. Konuya ilişkin bir yazılı açıklama yapan TDB, mahkemenin verdiği kararla, diş hekimlerinin vergi beyannamelerini elektronik ortamda verebilmelerinin ve bağlı bulundukları vergi dairelerine başvurarak kullanıcı kodu, parola ve şifre alabilmelerinin yolunun açıldığı kaydedildi. Davalı idarenin kararın tebliğinden itibaren 7 gün içinde itiraz hakkı bulunduğu belirtilen açıklamada, "Ancak bu hakkın bulunması kararın uygulanması zorunluluğunu ortadan kaldırmamaktadır" denildi.

(EDA-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title