Haberler

Diş Hastanesi'nde Nöbetçi Hekim Uygulaması Başladı

Yaklaşık 2 Yıl Önce Hizmete Açılan Elbistan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde 16

Yaklaşık 2 yıl önce hizmete açılan Elbistan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde 16.00-24.00 saatleri arasında nöbetçi hekim uygulaması başlatıldı. Nöbetçi diş hekimi ilk etapta sadece acil vakalara bakacak.

Elbistan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Hamit Çelebi, hafta içi sabah 08.00 ile 16.00 saatleri arasında 14 poliklinikte hastalara hizmet sunulduğunu ifade ederek, 16.00 ile 24.00 saatleri arasında ise her gün bir diş hekiminin nöbetçi olacağını ve acil vakalara bakacağını söyledi.

Diş ağrılarının özellikle gece saatlerinde başladığını ve vatandaşların da diş hekimi aradıklarını, diğer acil servislere başvurmak zorunda kaldıklarını ifade eden Çelebi, başlatılan uygulama ile vatandaşların saat 24.00'a kadar nöbetçi diş hekimine muayene olabileceklerini kaydetti.

Çelebi, şöyle dedi:

'Yaklaşık 2 yıl önce hizmete açılan merkezimizde, gece saat 24.00'a kadar nöbetçi diş hekimi uygulamasını başlattık. Diş Hastanemizde 19 hekim arkadaşımı görev yapıyor. Saat 08.00 ile 16.00 arasında 14 hekim muayene ve tedavi hizmeti sunarken, saat 16.00 ile 24.00 arasında ise 1 diş hekimi her gün nöbetçi olacak. Nöbetçi hekim sadece acil vakalara bakacak. İlerleyen zamanlarda nöbetçi hekim uygulamasını 24 saat esasına yayıp, daha sonra ise vardiya sistemine geçebiliriz.'

Çelebi, merkezden hizmet alan hastaların bazı yükümlülükleri yerine getirmeleri gerektiğini de hatırlatarak, şu uyarılarda bulundu:

'Elbistan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne gelen hastalarımız yanlarında mutlaka bir kimlik kartı bulundurmak zorundadır. Sadece TC kimlik numarası ile kayıt yapılmayacak. Bunun yanı sıra yeşil kartlı hastalar ise vizelerini yaptırdıklarında, aynı gün hastaneye başvuru yapamıyorlar. Yeşil kartlı hastaların muayene ve tedavi olabilmeleri için vizenin ardından 24 saat geçmesi gerekiyor. Katkı payından muaf olan gazilerin kendisi haricinde, eş ve çocuklarından protezde katkı payı alınacaktır. Diğer yandan SGK'lı hastalardan protez yapımında kurumlarından onay isteniyor. Kurumun onay vermediği hastalara veya kuruma girilen yanlış bilgiden dolayı yine kurumun onay vermediği hastalara protez yapılamıyor. Hastalarımızın bu konulara dikkat etmelerini rica ediyoruz.'

(GÖÇ-ZEY-MHD) - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title