Haberler

Diriliş Ertuğrul 2. Sezon Karakterlerinin Gerçek Hikayeleri

...

Ögeday ; Cengiz Han'ın 3 oğlundan biri ve kendinden sonra tahtına varis olarak belirlediği kişidir. Cengiz Han'dan sonra Moğol İmparatoru olmuş, babasının yarım bıraktığı fetihleri ve devlet düzenlemesini tamamlamıştır.Döneminde moğollar doğu avrupa'ya kadar gelmiş, hazar denizinden hırvatistan'a kadar önlerine ne çıkarsa ezip geçmişlerdi.

1.Alaaddin Keykubat ;1190-1237 yılları arasında yaşayan 1.Alaaddin Keykubat,Saltanatı boyunca inşa ettirdiği ve çoğu günümüze kadar erişen eserleri, idari ve askeri bakımdan devlete kazandırdığı prestij nedeniyle en ünlü Selçuklu sultanı olarak bilinir. Baycu Noyan ; Moğolların savaşçı özellikleriyle tanınan Besud kabilesinden olup, Cengiz Han'ın ünlü komutanlarından Jebe'nin öz yeğeniydi.Baycu Noyan'ın adı ciddi anlamda ilk kez 1228 tarihinde duyuldu. Bu tarihte İran İsfahan seferine katıldı. seferde gösterdiği üstün başarı ile Kafkasya'nın fethi ile görevlendirildi. Burada büyük başarılar elde ederek Kafkasya'nın Moğol hakimiyetine girmesini sağladı.

Tangut;Dizide moğol savaşçılarının acımasızlığını vurgulamak amacıyla yaratılmış hayali bir figürdür. Tarihi kayıtlara göre ilk kez Bilge Kağan yazıtında görülen Tangut ismi gerçekte 982 yılında sahneye çıkan ve 245 yıl boyunca doğu Ortaasya'da hükum sürmüş bir Moğol devletinin adıdır. Sadettin Köpek ;I. Alaeddin Keykubad ve II. Gıyaseddin Keyhüsrev dönemlerinde görev yapmış ve devlet yönetiminde büyük söz sahibi olmuş Fars asıllı devlet adamıdır.Hayatının ilk yılları ve Anadolu Selçuklu sultanlarının hizmetine nasıl girdiği hakkında bilgi bulunmamaktadır.I. Alaeddin Keykubad' ın ani ölümünden sonra, oğulları arasında çıkan taht kavgalarında II. Gıyaseddin Keyhüsrev'in tarafını tutarak onun tahta çıkmasını sağladı. Dodurga Boyu Korkut Bey ve Tuğtekin ;Her ne kadar Korkut Bey ve Tuğtekin karakterleri hayal ürünü olsa da Dodurga boyu Oğuz Kağan Destanı'na göre Oğuzların 24 boyundan biridir. Bu boyun Oğuzların Bozoklar kolundan Oğuz Kağan'ın oğlu Ay Han'ın soyundan geldikleri kabul edilir.

Geyikli ; Dizide Bayırbucak Türkmenlerinden Geyikli olarak canlandırılan karakter,aslen Azerbaycan'a bağlı Hoy'da yaşarken, Orhan Gazi döneminde bir geyiğe binerek müridleriyle birlikte Batı Anadolu'ya gelmiş ve İnegöl çevresine yerleşmiş Türkmen asıllı bir şeyhtir. Halen Bursa'nın Kestel ilçesinde bulunan bu köy Baba Sultan köyü olarak adlandırılmıştır.

Kaynak: Youtube / Genel

Bilge Kağan Cengiz Han Selçuklu Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title