Haberler

"Dini" Kitaplarda İnanılmaz Öyküler

Yazar İsmail Nacar, Dini Olduğu İddia Edilen Bazı Kitaplarda Yer Alan Öykülerden ve Menkıbe Olduğu Söylenen Parçalardan Örnekler Verdi. Nacar, Hurafelerin Yeraldığı Kitapların Camiler Çevresinde Serbestçe Satıldığını Bildirdi.

Yazar İsmail Nacar, dini olduğu iddia edilen bazı kitaplarda yer alan öykülerin inanılmaz ve sakıncalı olduğunu belirtti.

Nacar The New Anatolian gazetesine yaptığı açıklamada, dini olduğu iddia edilen bazı kitaplarda yer alan öykülerden ve menkıbe olduğu söylenen parçalardan örnekler sıraladı. Nacar hurafe ve zararlı sonuçları olabilecek öykülerin bulunduğu kitapların, Hacı Bayram dahil, camilerin çevresinde serbestçe satıldığını bildirdi. İsmail Nacar ayrıca bu inanılmaz hikayelerin bulunduğu kitaplardan birinin Diyanet İşleri eski Başkanı Lütfü Doğan'ın editörlüğünde yayımlandığını da iddia etti.

HER YERDE OLAN ŞEYH

Yazar İsmail Nacar'ın verdiği örneklerden bazıları şöyle:

"-Dini konuşmalarda 'El Ibriz' İslam'a ilişkin yazılmış kitaplar arasında şaheser olarak kabul edilir. Mehmet Zait Kotku, -bir zamanlar Nakşibendi tarikatının şeyhi, Turgut Özal dahil birçok önde gelen siyasetçinin de ilgi duyduğu- ona bir önsöz yazdı. Bu kitapta, şeyhin mucizelerine ilişkin birçok hikaye bulunuyor. Örneğin şöyle deniyor: Şeyh bir gün müridini çağırmış ve ona pazar gününü nasıl geçirdiğini sormuş. O da sıradan bir pazar günü geçirdiğini söylemiş. Ama şeyh ona gerçekten ne yaptığını anlatmış, karısıyla nasıl birlikte olduğunu söylemiş ve mesela nasıl yatağın yanında bir lamba olduğu, bebeğin iki kere ağladığı gibi tüm detayları vermiş. Öyle ki mürit, şeyhin herşeyi gördüğüne ve kontrol ettiğine inanmış.

-Bir başka hikaye de bir zamanlar karısını öpen ve aniden durmadan karanfil çiğneyen şeyhinin kokusunu duyan bir müridin şeyhinin harikalarına ilişkindir. Mürit ertesi gün şeyhine gider ve 'Etrafımızda olmadığın halde kokunu duyabiliyorum bu nasıl oluyor?' der. Şeyh cevap verir: 'Her zaman etrafınızdayım, karınızla birlikte olduğunuzda bile, bunu unutma.'

-Kitap aynı zamanda gerçek Müslümanların kadınlarını asla okula göndermemeleri, onun yerine onlara Nur suresinin nasıl okunacağının öğretilmesi gerektiğini yazıyor.

-Bir başka kitapta, 'Reamuz El Hadis' (Hadislerin Kodları) eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfü Doğan tarafından edite edildiği yazıyor. Diyor ki; büyük abdest sonrası taşla temizlenirken (Geleneğe göre su yetersizse büyük abdestsen sonra taşlarla temizlik yapılabilir) daima çift sayıdaki taş kullanmalısınız, tek değil. Bu kitap aynı zamanda eğer bir adam cennete gitmeye layık olursa onu orada 100 huri, 4 bin bakire, 8 bin dulun karşıladığını yazıyor.

-İstanbul'daki bir dergahın önem verdiği bir başka kitaptan bir hikaye anlatayım. Bir gün şeyh müridine sorar: 'Beni seviyor musun?' Mürit cevap verir: 'Evet', sonra şeyh ondan babasının kellesini getirmesini ister. Mürit eve gider ve ebeveyninin yatak odasına geçer. Oda karanlıktır, ancak ebeveyninin birlikte olduklarını farkeder şeyhin istediğini yapar ve kafayı şeyhe getirir. Şeyh sorar: 'Bunun babanın başı olduğuna emin misin?' Mürit, 'Evet, onları birlikte olurken gördüm ve hemen sonra bu işi yaptım.' Sonra şeyh 'Başa dikkatli bak' der ve mürit bir kez daha baktıktan sonra başın babasına ait olmadığını görür. Bu annesinin babasına ihanetinin bir kanıtıdır. Mucizevi olarak şeyh bunu keşfetmiştir ve bu yolla günah cezalandırılmıştır. Bu korkutucu birşey. Bu tarikatlarda ne kadar korkutucu şeylerin öğretildiğini görüyorsunuz.

-Bu kitaplardan Hacı Bayram Camii yanında bile düzinelerce bulabilirsiniz. Bu kitaptan, Korkut Özal'ın arkadaşına hediye ettiği bir kopyası bende var.

-Bir başka örnek Bursa Uludağ Üniversitesi'nden bir profesörün cinsellik ve Sufizm üzerine yazdığı bir kitaptır. Kitaptaki bir hikaye Mevlana Rumi'nin karısıyla 70 kez birleştiğini anlatır."

"BUGÜN İKİ TİP İSLAM VAR"

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title