Haberler

Din Görevlileri Onuruna Yemek

Sarıcakaya Belediyesi tarafından, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında din görevlilerine yönelik geleneksel hale getirilen yemek etkinliği düzenlendi.

Sarıcakaya Belediyesi tarafından, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında din görevlilerine yönelik geleneksel hale getirilen yemek etkinliği düzenlendi.

Yemeğe, Belediye Başkanı Faruk Güler, İlçe Kaymakamı Recep Aydın, İlçe Müftüsü Hasan Başkırık, Meclis üyeleri, cami imamları ile Kur'an kursu öğreticileri katıldı. Müftü Başkırık, din görevlilerinin hatırlanmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, camilerin yalnızca namaz kılınan yerler olmadığını, imamı, müezzini, cemaati ve talebeleriyle toplumda birlik oluşturan bir müessese olduğunu kaydetti.

Başkan Güler de, "Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında bizde bu anlamlı hafta içinde bir günü 'İmamlar' günü ilan ettik. Cami İmamlarımız ile din görevlilerimizi bu gün içinde bir nebzede olsa onure edebilmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenleyelim istedik. Din görevlilerimiz aydınlatıcı, bütünleştirici görev anlayışıyla önemli bir görev üstlenmişlerdir" dedi.

Konuşmaların ardından Balıkesir iline tayini çıkan İlçe Müftüsü Hasan Başkırık'a İlçe Kaymakamı Recep Aydın, İzmir iline tayini çıkan Sarıkaya Mahallesi Cami İmamı Şevket Bilici'ye de Belediye Başkanı Faruk Güler tarafından hizmetlerinden dolayı birer plaket verdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Faruk Güler Recep Aydın Sarıcakaya Müftü Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title