Haberler

Didim'deki Stk'ladan Saldırıya Ortak Tepki

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ve meclis üyesi Sinan Ceyhan’a ait ev ve işyerinin kurşunlanmasının olayının ardından sivil toplum kuruluşları ortak basın açıklaması yaptı.

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ve meclis üyesi Sinan Ceyhan'a ait ev ve işyerinin kurşunlanmasının olayının ardından sivil toplum kuruluşları ortak basın açıklaması yaptı.

Konuyla ilgili ortak yazılı basın açıklaması yapan Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Üstündağ, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Tarık Uygun ile TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Didim Temsilcisi Ömer Vela imzasıyla yayınlanan bildiride şu ifadelere yer verildi; "Belediye başkanının kamuoyuna yansıyan sivil toplum kuruluşlarının duyarsız kaldığı yönündeki ifadeleri ile bu açıklamayı yapma gereği duyduk .Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki Hiçbir durum bir insanın can ve mal güvenliği kadar önemli değildir. Haklı veya haksız olmak bu duruma gerekçe olarak akla bile getirilmemelidir. Bu saldırılara maruz kalan Belediye Başkanımız Ahmet Deniz Atabay ve Meclis Üyemiz Sinan Ceyhan'a üzüntülerimizi ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Binlerce üyesini temsil eden sivil toplum kuruluşları olarak ne biz ne de halkımız bu olayın hiçbir aşamasında bilgilendirilmedik. Konuyu basından takip etmek zorunda kalmamız sorgulanan sessizliğin asıl kaynağıdır. Daha önce de bu gibi olaylarda saldırıya uğrayan kişilerin özel ilişkilerinden kaynaklanan sorunlar olduğu yönünde iddialar kamuoyuna yansıdı. Basına yansıyan son saldırıların kişisel bir husumetten mi yoksa kamu yararı için takınılan bir tavırdan mı kaynaklandığı konusu ancak soruşturma belli bir aşamaya ulaşınca emniyet müdürlüğümüzün gerçekleştirdiği operasyonlarda belli olmuştur. Kamu adına görev yapanlarla kamu yararına çalışan sivil toplum kuruluşlarının hukuka aykırı bütün davranışlara karşı tek vücut olması gerektiğine inanıyoruz. Yapılan saldırıyı kınıyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Deniz Atabay Hilmi Yıldırım Ceyhan Didim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title