Haberler

Didem Arslan'ın Kürtçe konuşan kadını yayından alması, Müge Anlı'nın yayında yaşadığı benzer olayı akıllara getirdi

Güncelleme:

Didem Arslan Yılmaz'ın gündüz kuşağı programında yayına telefonla bağlanan ve Kürtçe konuşan kadını yayından alması akıllara Müge Anlı'yı getirdi. Müge Anlı da iki yıl önce, Zazaca konuşan kadını "Anlamadığımız bir şeyi yayına vermemizin anlamı yok" diyerek yayından almıştı.

Didem Arslan Yılmaz, Show TV ekranlarında yayınlanan gündüz kuşağı programın telefonla bağlanan Türkan Taşçı isimli kişiye yönelik söylediği, "Halayla bir konuşun, doğru düzgün Türkçe konuşsun, burası Türkiye Cumhuriyeti. O dili bilmiyoruz" sözleri nedeniyle eleştiri oklarının hedefi oldu.

ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ: TAMAMEN GÜLÜNÇ

Dün akşamdan bu tarafa sosyal medyanın TT listesinde üst sıralarda yer alan Didem Arslan Yılmaz, yayınladığı açıklama metni ile eleştirilere yanıt verdi. Sivaslı bir ailenin kızı olduğunu belirten Yılmaz, "Memleketimin doğusu batısı, kuzeyi ve güneyi ile ilgili ayrım yaptığımı iddia etmek, hele etnik ayrım yaptığımı söylemek tamamen gülünç" diyerek gelen eleştirilere tepki gösterdi.

AKILLARA MÜGE ANLI'YI GETİRDİ

Konuyla ilgili tartışmalar devam ederken, bir başka gündüz kuşağı programı sunucusu Müge Anlı'nın iki yıl önce yaşadığı benzer olay yeniden gündeme geldi. Müge Anlı, Siverek'ten canlı yayına bağlanan kadını Zazaca konuşmaya başlaması üzerine, "Anlamadığımız bir şeyi yayına vermemizin bir anlamı yok" diyerek yayından almıştı.

ANLI: BU ZAZACA'YA KARŞI YAPILMIŞ BİR ŞEY DEĞİL

Anlı, sosyal medyada "Zazalardan özür dile" etiketiyle gelen tepkilere şu sözlerle cevap vermişti: "Keşke ben bu dili bilseydim ama bu durumun benimle de alakası yok, Yukarıda rejinin bilmesi lazım ama burası Birleşmiş Milletler değil. Burada her dilden tercüman yok yani. Keşke böyle bir imkanımız olsaydı. Bu Zazaca'ya karşı yapılmış bir şey değil. Biz Türkçe yayın yapıyoruz. Önceden planlanmış bir şey olsaydı yine tercüman tutardık. Yarın bir gün bir şey söylese, kurumlarımız hakkında olumsuz konuşsa bu sefer de "Böyle konuşturttunuz" diyeceksiniz. Ne yapabilirim? Siz kendinizi benim yerime koyun. Empati denilen şey budur yani. Şu insanlara yardım etmekten başka ne gibi bir gayemiz var?"

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Magazin

Didem Arslan Yılmaz Magazin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (11)

Fesih Turan:

Bu iki miliyetçi kadını yaptığı faşist tutumundan dolayı kınıyorum.

198
138
yanıtYanıtla
Metin Demir:

büyle hasas konular devlet cezasız bırakmamalı bunlar yüzünden bir sürü insanımızı kaybetik bir sürü acılar yaşadık kurçe yasak değilki bu memlekete

201
116
yanıtYanıtla
yiğit :

kadın haklı ama .. kürtçe yasak değil türkçe de yasak değil. uygunsuz birşey söylese karşı taraf kimse anlamadığı için kanala etkisi olacak diyor sonuçta yayınlar türkçe yapılıyor. Arapça da konuşsa anlaşılmadığı için yine aynı şeyi yapmak zorunda kalacaktı..

yanıt12
yanıt15
Çınar Saraç:

Türkiye’de yaşa her şeyi çok iyi bil ama iki kelime Türkçeyi öğrenmesinler , konuşmalarına birşey demiyoruz ama kardeşim şurdan şuraya gitsen Zazaca dolmuş güzergahları yazmıyor yada Zazaca kelime olan birşeyler yok ,

143
141
yanıtYanıtla
Ferhat Balci:

Biz ne seviyede dilini biliyorsak sende bileceksin

yanıt7
yanıt14
Ender Aydın:

Savcılar nerde göreve çağırıyorum. Kadın resmen halkı aşağılama kin ve düşmanlığa teşvik etme suçundan dava açılmalı.koskoca cumhurbaşkanı bile ayırım yapmazken sen kimsin Didem hanım. Dilin kemiği yok gerçekten

45
18
yanıtYanıtla
Mikail arman:

Doğruyu söylemek gerekiyorsa ikisininde yüzünde Nur yok ! Kalplerinden geçenler ve bencillikleri yüzlerine yansımış.Bulundukları konuma rağmen medeniyetten, evrensel değerlerden, farklılıkları kabullenmekten uzak kalmışlar.

22
13
yanıtYanıtla
Süheyla Ökte:

Zazaca konusan bayani Türkiyede anlayan kac kisi cikabilir ?Anlamak zorundami? Amac provokasyon yasadigi ülkeye saygisi olmayana bizmi saygi göstermek zorunda oluyoruz, asirlardir yasadigi ülkenin dilini konusmamakta direnen kafatascilari kiniyorum .. Avrupada milyonlarca Türk yasiyor hicbirinin aklindan dahi birakin televizyon Programi alisveris yaparken bile türkce konusmak gecmez..Türkleri hersekilde kücük düsürmek isteyen ve bunu destekleyen herkes e yaziklar olsun..

8
27
yanıtYanıtla
Ali Çankaya:

Ingilizce konussa birisi yayini kesseler,Gene ayni tepkiyi verecekmiydiniz Merak ediyorum ??

15
16
yanıtYanıtla
Süheyla Ökte:

Türkiye Cumhuriyeti dilini konusmamakta direnen kisilere ve onlarin destekcilerini cehaletlerinden dolayi kiniyorum..Herkes Ay a giderken asirlardir yasadigi ülkenin dilini konusmamakta direnen zihniyetin yaninda yer alan cahil enteller onlarin gelismesinde en büyük Engel.Kamera sakasi gibi!

6
17
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title