Haberler

Dicle Üniversitesi'nde 4 Akademisyen İstifa Etti

Dicle Üniversitesi'nde (DÜ), 4 akademisyen milletvekili olabilmek için istifa etti. İstifa eden akademisyenlerin tamamının AK Parti'den aday gösterilmek için başvuruda bulunacağı öğrenildi. İstifa edenler arasında Anayasa profesörü Fazıl Hüsnü Erdem ve AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Akın da bulunuyor.

Kamuda milletvekilliği adaylığı için son gün olması nedeniyle DÜ'de 4 akademisyen istifa etti. İstifa eden isimlerin, Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Akın, Tarih Bölümü'nden Doç. Dr. Mustafa Sarıbıyık, Eğitim Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Medeni Aykut olduğu öğrenildi. Öte yandan, istifa eden akademisyenlerin tamamının AK Parti'den aday adaylığı başvurusunda bulunacağı öğrenildi.

PRO. DR. FAZIL HÜSNÜ ERDEM KİMDİR?

Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem, 1964 yılında Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde doğdu. İlköğreniminin Elazığ, ortaöğrenimini ise Diyarbakır ve Bursa'da tamamladı. 1986 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1990 yılında Yüksek lisansını, Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim Dalı'nda, doktorasını ise 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim Dalı'nda yaptı. 1993 yılında yardımcı doçentlik, 1998'de doçentlik, 2004'te ise profesörlük unvanını aldı. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde 1999-2002 yıllarında bölüm başkanlığı, 2000-2001 yıllarında dekan yardımcılığı, 1996-2003 yıllarında müdür yardımcılığı, 2005-2010 yıllarında bölüm başkanlığı, 2003-2005 yıllarında ise dekanlık yaptı. Anayasa hukuku ve insan hakları hukukuna ilişkin yayınlanmış makaleleri olan Erdem'in aynı zaman da 63 kişilik Akil İnsanlar Grubu'na Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden girdi.

PROF. DR. MEHMET AKIN KİMDİR?

Prof. Dr. Mehmet Akın, 1965 yılında Diyarbakır'da doğdu. İlk, orta, lise öğrenimini Diyarbakır'da tamamladı. Yıldız Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesi Elektronik-Haberleşme Mühendisliği bölümünü tamamlayarak, elektronik haberleşme mühendisi unvanını kazandı. Lisansüstü eğitimini Erciyes Üniversitesi'nde yaptı. 1995 yılında aynı üniversitede doktorasını tamamlayarak doktor unvanını aldı. Dicle Üniversitesi'nde sırasıyla, 1996 yılında yardımcı doçent, 2003 yılında doçent ve 2009 yılında profesör olarak görev yaptı. 2011 yılında AK Parti Diyarbakır 7'nci sıra milletvekili adayı olarak gösterilen Akın, 2012 yılında AK Parti MKYK üyesi oldu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dicle Üniversitesi Fazıl Hüsnü Erdem Mehmet Akın Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

şark:

elazığda kontejan yokmu diyarbakıdan fazıl hüsnü erdem ak partiden aday oluyor onun yeri hdp üniveriste 3 dönemdir rektörlük seçimlerinde yaptığı provakatörlülklerle hdp''nin aynında olduğunu meşrulaştırmıştır. babası müftü olan eski rektör özaydını ahmet necdet sezer''''e hdp li işbirlikçileriyle irticacı diye yalan yere muhbirlemiştir bu durumu tüm diyarbakır bilmektedir

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title