Haberler

Dha Yurt: Şehit Babası Gençer; Tüm Hayallerimiz Yıkıldı (Ek)

CENAZESİ UÇAKLA GETİRİLDİBingöl'ün Genç İlçesi kırsalında dün PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Gençer'in cenazesi askeri uçakla Bursa'nın Yenişehir İlçesi'ndeki havaalanına getirildi.

CENAZESİ UÇAKLA GETİRİLDİ

Bingöl'ün Genç İlçesi kırsalında dün PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Gençer'in cenazesi askeri uçakla Bursa'nın Yenişehir İlçesi'ndeki havaalanına getirildi. Burada törenle karşılanan cenaze, İnegöl Devlet Hastanesi'nde bir süre bekletildikten sonra  'helallik' alınmak üzere Kurşunlu Mahallesi'ndeki evinin önüne götürüldü.

Şehit oğullarının tabutuna sarılan Şekernaz ve İsmail Gençer çifti ile şehidin eşi Nurgül Gençer gözyaşlarına boğuldu. Şehidin ailesi subayların desteği ile ayakta durabildiler. Şehidin eşi ve ailesi tabuta sarılarak ağıtlar yaktılar.

Şehidin cenazesi daha sonra camii onarımda olduğu için törenin yapılacağı Kurşunlu Ürün Toplama Merkezi alanına getirildi.Buradaki törene Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile 5 bine yakın vatandaş katıldı.

Kılınan namazın ardından Şehit Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Gençer'in cenaze "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarıyla taşındığı Kurşunlu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Şehit cenazesinin evinin önüne getirilmesi

-Helallik alınması

-Cenaze töreni

-Cenaze namazı

-Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu

-Detay görüntüler

İNEGÖL /DHA

=======================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Gençer Yenişehir PKK Politika Güncel Haberler

title