Haberler

Dha Yurt - Çanakkaleli Muhtardan Köyün Şehitleri İçin Anıt

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi sınırları içinde kalan Kazdağılarının Kuzey yamacında yer alan dağ köyü Alakeçi'nin muhtarı 60 yaşındaki Hazım Yılmaz, köyün 7 şehidi için taştan 3 metrelik şehitler anıtı yaptırdı.

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi sınırları içinde kalan Kazdağılarının Kuzey yamacında yer alan dağ köyü Alakeçi'nin muhtarı 60 yaşındaki Hazım Yılmaz, köyün 7 şehidi için taştan 3 metrelik şehitler anıtı yaptırdı.

Bayramiç İlçe merkezine 20 kilometre mesafedeki Kazdağları eteklerinde yer alan tepeye kurulu Alakeçi Köyü'nün Muhtarı Hazım Yılmaz, 2 yıl önce kendi imkanlarıyla meydana Atatürk Büstü yaptırdı. O günlerde Bayramiç Kaymakamlığı, Yılmaz'a, 'Köyünüzdeki şehit ve şehit yakınlarının isimlerini bize bildirin' diye yazı gönderdi. Yapılan araştırmada 6'sı Çanakkale savaşlarında, 1'i Pkk'yla mücadelede şehit düşmüş 7 kişi olduğu belirlendi. Bu kişiler ile yakınlarının isimleri, Kaymakamlığa iletildi.

Yaptığı araştırmada Çanakkale Savaşı'nda şehit düşen atasının bulunduğunu öğrenen Muhtar Yılmaz duygulandı. Köye, şehitlerin anısına anıt yaptırmaya karar verdi. Köyün yakınındaki taş ocağından aldığı 3 metre boyunda ve 1 ton ağırlığındaki doğaltaşın yüzeyini temizlettirerek, Çanakkale Savaşı'nda şehit düşmüş Ramazan Yılmaz, Hamza Çetinkaya, Mehmet Çetinkaya, Osmanoğlu Mehmet, Recep Erol ve Süleyman Curaoğlu'nun isimlerini, doğum tarihlerini, nerede ve hangi tarihte şehit düştüklerini yazdırdı. Anıt taşın en altına ise, PKK terör örgütüyle mücadelede, 5 Mayıs 2014 tarihinde şehit olan Uzman Çavuş Halil Karataş'ın adını yazdı. Şehitler anıtını, 2 yıl önce yaptırdığı Atatürk Büstünün yanına koydu.

Muhtar Yılmaz, şehitler için yaptırdığı anıtın inşaatında kendisinin de elinde kürek, el arabası ve malayla çalıştığını söyledi. Muhtar Hazım Yılmaz, "Kaymakamlığın şehit ve şehit yakınları için muhtarlığımızdan istediği bilgi yazısıyla konuyu araştırırken, Çanakkale Savaşı'nda köyümüzden 6 şehidimizin olduğunu öğrendim. Hem bu şehitlerimiz, hem de PKK'lı teröristlere karşı verilen mücadelede şehit olan köyümüzün yiğit delikanlısı için anıt yaptırmaya karar verdim. Şehitlerimizin unutulmaması için böyle bir anıt yaptırdık" dedi.

Muhtar Yılmaz, şehitler anıtı için önümüzdeki günlerde bir açılış töreni yapmayı düşündüğünü söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Muhtarın şehitler anıtının inşasında çalışması

Şehitler anıtından görüntü

Köyden görüntü

Muhtar ile röp.

Haber- Kamera: Fatih DALDAL / BAYRAMİÇ (Çanakkale),

===================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Yılmaz Çanakkale Bayramiç PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
title