Haberler

Dha Ankara - Nuri Okutan: Bu Gidiş, Bizi Daha Geriye Götürecek

ISPARTA Bağımsız Milletvekili Nuri Okutan, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin (AKPM) 'siyasi denetim' kararına ilişkin "Keşke, burada kalabilsek. Bu gidiş, bizi daha da geriye götürecek.

ISPARTA Bağımsız Milletvekili Nuri Okutan, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin (AKPM) 'siyasi denetim' kararına ilişkin "Keşke, burada kalabilsek. Bu gidiş, bizi daha da geriye götürecek. Suriye, Irak, Libya ligine bizi iteceğinden endişeliyiz, korkuyoruz" dedi.

Bağımsız Milletvekili Okutan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 16 Nisan günü yapılan anayasa değişikliği referandumunun resmi olarak açıklanmayan sonuçlarını değerlendirdi. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) sonuçlara müdahalede bulunduğunu savunan Okutan, "Eğer bu referandum iptal edilmez ve bu kadar hukuksuzluğa rağmen bu YSK heyeti istifa etmezse Türk demokrasisinin ve ülkemizin içine düşeceği kaostan onu kimse kurtaramaz.  Bu nedenle YSK heyeti istifa etmeden, referandum iptal edilmeden  adil ve serbest seçim ilkesine geri dönülmeden yeni siyasi parti kurma çalışmalarını da 2019'da seçim kazandırabilecek aday konusunu da, tartışmalarını da anlamsız buluyoruz" diye konuştu.

"KEŞKE BURADA KALABİLSEK"

AKPM'nin, Türkiye'nin siyasi izlemeye alınmasına ilişkin kararına da tepki gösteren Bağımsız Milletvekili Okutan, şunları söyledi:

"Bu noktaya gelmekten fevkalade üzgünüz, üzgünüm. Bu karar hepimizi ilgilendiriyor. Bu kararın alınmasına vesile olacaklardan öte bütün Türkiye'yi ilgilendiriyor. Bu kabul edilemez bir şey. Hoşumuza gitmedi. Bu çok derin sosyal, ekonomik ve kültürel olumsuzlara karşı karşıyayız. Bunun mücadelesini hepimiz vereceğiz. Ancak bu da gösteriyor ki AK Parti demokratik hukuk devleti olmamız  adına geçmişte güzel şeyler de üretti. ve kişi hak ve özgürlükleriyle ilgili de güzel çalışmaları oldu.  Ancak zaman içinde bütün bu verdiklerini geri aldı ve bu tablonun çıkmasına neden oldu, biz geriye düştük. BU haliyle bütün milletin hükümet tarafına hem öfkemiz hem sitemimiz vardır.  Keşke burada kalabilsek. Bu gidiş bizi daha da geriye götürecek. Suriye, Irak, Libya ligine bizi iteceğinden endişeliyiz, korkuyoruz"

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

-Bağımsız Milletvekili Nuri Okutan'ın açıklamaları

(GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ)

Haber-Kamera: Nursima KESKİN / ANKARA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nuri Okutan Suriye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title