Haberler

Devletin Zirvesi Köşkte Son Kez Bir Araya Geldi

İşadamı Jak Kamhi'ye Devlet Üstün Hizmet Madalyası Verilmesi Nedeniyle Çankaya Köşkü'nde Düzenlenen Törende Cumhurbaşkanı Sezer, TBMM Başkanı Toptan, Başbakan Erdoğan ve Büyükanıt Bir Araya Geldi.

-İşadamı Jak Kamhi'ye Devlet Üstün Hizmet Madalyası verilmesi nedeniyle Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt bir araya geldi. Törene devlet protokolu tam kadro katıldı.

ANKARA (ANKA) – İşadamı Jak Kamhi'ye Devlet Üstün Hizmet Madalyası verilmesi nedeniyle Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt bir araya geldi. Törene devlet protokolu tam kadro katıldı.

Cumhurbaşkanı Sezer, törende yaptığı konuşmada, Kamhi'nin, Türk ekonomisine önemli katkıda bulunduğunu, yatırımlarıyla sanayi ve ticaretin gelişmesine öncülük ettiğini söyledi. Sezer, Kamhi'nin İstanbul Sanayi Odası, İktisadi Kalkınma Vakfı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Tüsiad gibi mesleki ve gönüllü kuruluşların yönetiminde uzun yıllar görev alarak başarılara imza attığını kaydetti.

"Sayın Kamhi'nin değerli çabalarıyla kurulan 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi, insanlarımızın yüzyıllardır sürdürdüğü kardeşliği belgelemektedir" diyen Sezer, şunları söyledi:

"Yaşamı boyunca her zaman ülkenin geleceğinden kendini sorumlu tutma bilinciyle hareket eden Sayın Kamhi, ülkemizin tanıtılması ve uluslararası alanda karşılaştığı sorunların giderilmesi yolunda yılmadan ve içten bir özveriyle çalışmalarını sürdürmektedir. Sayın Jak Kamhi bu yurtseverliği ve çalışkanlığı ile Ulusumuzun övgüsünü kazanmıştır. Tevcih edeceğimiz Devlet Üstün Hizmet Madalyası, Sayın Jak Kamhi'ye Ulusumuzun şükran duygularının bir anlatımıdır."

İşadamı Kamhi de konuşmasında çalışmalarının Cumhurbaşkanı Sezer tarafından takdir edilmesinin kendisi için çok önemli olduğunu, ödüle layık bulunmasının büyük bir onur olduğunu ifade etti.

"Baskı gören halka her zaman kucak açmış Türk halkının kültürel mirasına çok şey borçluyuz" diyen Kamhi, Mustafa Kemal Atatürk'ün "yurtta sulh cihanda sulh" ilkesinin kendileri için önemine değindi. ABD, İsrail ve AB'nin de bugün bu hedef doğrultusunda çaba sarfettiğini söyleyen Kamhi, "Bu başarıyı güçlendirmek için Türkiye'nin Avrupa ailesinin tam üyesi olarak kabul edilmesi gerektiğini" belirtti.

Kamhi, uluslararası alanda Türkiye'nin imajı konusunda ve bazı sorunların aşılmasında her zaman katkı sunduğunu ifade etti.

Kamhi konuşmasını "Ne mutlu Türküm diyene" sözleriyle bitirdi. Konuşmalar sonrasında verilen piyano dinletisinin ardından konuklar resepsiyon salonuna geçti.

-DEVLETİN ZİRVESİ BİRARAYA GELDİ-

Ödül töreni, yeni Bakanlar Kurulu listesinin Cumhurbaşkanı Sezer tarafından "yeni Cumhurbaşkanına bırakılması" yönündeki kararının ardından gerçekleşti. Töreni Köksal Toptan eşi ile katılırken tören nedeniyle de TBMM Başkanı sıfatıyla ilk defa Çankaya Köşkü'ne çıkmış oldu. Törene Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve diğer bakan ve milletvekilleri de katıldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Kuvvet komutanları da töreni izlerken, aralarında Şarık Tara'nın da bulunduğu bazı işadamları, üst düzey burokratlar da hazır bulundu.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title