Haberler

Devlet Tiyatroları Perdelerini Açıyor

Konya Devlet Tiyatrosunda yeni sezon, "20. Sanat Yılı" temasıyla başlayacak.

Konya Devlet Tiyatrosunda yeni sezon, "20. Sanat Yılı" temasıyla başlayacak.

Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Ferdi Dalkılıç, tiyatro binasında düzenlediği basın toplantısında, Konya Devlet Tiyatrosunun 20. yılı dolayısıyla yeni sezonda daha fazla sanatsevere ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Geçen yıl sahnelenen oyun sayısını bu yıl artırdıklarını dile getiren Dalkılıç, sezonda toplam 6 oyun sahneleyeceklerini belirtti.

İlk oyunun yarın prömiyer yapacağını aktaran Dalkılıç, şunları kaydetti:

"Georges Feydeau'nun yazdığı, Nisa Serezli'nin çevirisini yaptığı Bit Yeniği oyunumuzu Eskişehir Şehir Tiyatrosu oyuncularından Emre Basalak yönetecek. 1800'lerin sonunda Fransa'da geçen oyun, dolantı komedisi türünün ilk örneklerinden biri. Oyunumuz, yanlış anlaşılmaların ortaya çıkardığı ilginç durumlar ve ilginç tesadüflerle seyirciler için keyifli olacak."

Dalkılıç, ikinci turda Erdi Memikoğlu tarafından yazılan "Hiç Kimsenin Öyküsü" adlı oyunun sahneleceğini anlatarak, "İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Oktay Goruna'nın yöneteceği bu oyun iki kişilik bir psikolojik gerilim. Aynı zamanda savaş karşıtı bir altyapısı var. Bu kadar fazla savaşların, öfkelerin olduğu günümüz dünyasında savaş karşıtı bir oyunun repertuvarımızda olması gerektiğini düşündük." diye konuştu.

Çocuk oyunu olarak "Elmadaki Barış"ın sahneleceğini söyleyen Dalkılıç, bu sene 30 binden fazla çocuğu tiyatroyla buluşturmayı amaçladıklarını vurguladı.

Konya Devlet Tiyatrosunun şimdiye kadar hep daha ileriye gitmek için çalıştığına işaret eden Dalkılıç, şöyle devam etti:

"Konya Devlet Tiyatrosu 20 yıl boyunca bütün idarecileriyle, bütün müdürleri ve müdür yardımcılarıyla birlikte 20 yıl boyunca her sene bir önceki seneden daha iyi bir noktaya gelebilmeyi hedefledi. Bunu da başardığını düşünüyoruz ve 20. yılında da bunun en üst seviyeye taşınması için elimizden geleni yapacağız."

"Nisan ayında festival düzenlenecek"

Konya Devlet Tiyatrosu Müdür Yardımcısı Yiğit Gümüşada da Konya Devlet Tiyatrosunda bu yıl 11'incisi düzenlenecek festivale ilişkin bilgi verdi.

Gümüşada, festivalin 20-30 Nisan 2018'de düzenleneceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Geçen yıla kadar festivalimizin adı 'Bin Nefes Bir Ses, Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali'ydi. Geçen seneden itibaren festivalimizin adı 'Uluslararası Festival' oldu. Bu da demek oluyor ki artık bu festivalle sadece Türkçe tiyatro yapan ülkeler değil, Avrupa'dan, Asya'dan, Uzak Doğu'dan, Konya seyircisinin görmesini isteyeceğimiz kaliteli tiyatro toplulukları ve oyunlar getirmek niyetindeyiz. Ekipleri tespit etmeye başladık."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Nisa Serezli Eskişehir Fransa Konya Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title