Haberler

DEÜ Tıp Fakültesinde Mezuniyet Töreni

Güncelleme:

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, tıp fakültesinden mezun olan genç hekimlere "adalete" önem vermelerini tavsiye etti.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, tıp fakültesinden mezun olan genç hekimlere "adalete" önem vermelerini tavsiye ederek, "40 yıllık hekim olarak şunu söyleyebilirim ki, her işin başı sağlık değil, adalettir. Zira adaletin olmadığı bir toplumda sağlığınızın değeri kalmaz" dedi.

DEÜ Tıp Fakültesi'de 2014-2015 akademik yılında öğrenimlerini tamamlayan 37. dönem mezunları, Tınaztepe Yerleşkesi amfisinde düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Rektör Mehmet Füzün, törende yaptığı konuşmada, 1982 yılında kurulan üniversitelerinin bugüne kadar 200 bine yakın öğrenci mezun ettiğini belirtti. Genç mezunlardan, "dört dörtlük insan" olmalarını isteyen Füzün, bunun için şu tavsiyelerde bulundu:

"Dört dörtlük insan olmak, dört temel erdeme sahip olmaktan geçer. Bunlar hizmet, edep, hoşgörü ve adalettir. Hizmet etmekten zevk alınız, angaryadan kaçmayınız. Edepte çok şey var, saygı var, sevgi var, büyüğe hürmet ve bilime saygı var. Bir çok kapının anahtarı hoşgörüdür. Herkese karşı hoşgörülü olunuz. Bunu ne kadar başarırsanız, o kadar mutlu olursunuz. Bir diğer erdem adalet ise her şeyin önünde geliyor. 40 yıllık hekim olarak şunu söyleyebilirim ki, her işin başı sağlık değil, adalettir. Zira adaletin olmadığı bir toplumda sağlığınızın değeri kalmaz. İnançlarınızın tadını çıkarınız, akıl, bilim ve vicdan ile hareket ediniz. Bu üçünü mutlaka kullanınız. En son vereceğim nasihat, Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk'ün temel ilkelerine sahip çıkınız."

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda ise fakülte olarak bu dönem mezun ettikleri 247 hekim ile kuruluşlarından bu yana 5 bin 231 tıp doktorunu Türkiye'ye kazandırdıklarını söyledi.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınadı

Mezunları adına konuşma yapan dönem birincisi Özge Karaca da sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarını kınayarak, şöyle konuştu:

"Başıma neler gelecek, kendimi nasıl koruyabilirim kaygısıyla değil, kendimi nasıl geliştirebilirim, hastalarıma nasıl daha faydalı olabilirim sorularıyla hekimlik hayatına başlamak istiyoruz. Kendisini iyileştirmeye çalışan kişilere duyulan bu öfkeyi anlamak zor. Sağlık çalışanları olarak içinde bulunduğumuz tüm bu zorlu şartlara rağmen derdine çare olduğumuz kişinin gözlerindeki minnettar bakış, kalbinden geçen iyi dilekler ve dualar bize tüm olumsuzlukları unutturacak, iyi ki bu mesleği seçmişim dedirtecektir."

Hipokrat Andı içerek mezun oldular

Törende, Tıp Fakültesi 37. döneminde mezun olmaya hak kazanan 247 öğrenci, fakültenin kıdemli öğretim üyesi Prof. Dr. Atilla Akkoçlu eşliğinde Hipokrat Andı içti.

Dönem birincisi Karaca'nın yaş kütüğüne plaket çaktığı törende, dereceye giren öğrencilere diplomaları Rektör Füzün tarafından verildi.

DEÜ Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin müzik ve bale gösterisi sunduğu törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner ile öğretim üyeleri de katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Dokuz Eylül Üniversitesi Mehmet Füzün Tınaztepe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title