Haberler

Deü Rektörü Hotar'a Ziyaret

Sırbistan Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanı Mladen Sarcevic ve beraberindeki heyetin Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar'ı makamında ziyaret ettiği bildirildi.

Sırbistan Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanı Mladen Sarcevic ve beraberindeki heyetin Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar'ı makamında ziyaret ettiği bildirildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, ikili işbirliği konularının ele alındığı görüşmede eğitim çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Sırbistan heyeti daha sonra Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ni (DEPARK) ziyaret etti. Sarcevic, Dokuz Eylül Üniversitesi ile teknoloji, araştırmacı değişimi ve proje tabanlı teknoparklar arası işbirliğini geliştirmeye hazır olduklarını söyledi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin ilk sağlık temalı teknoparkı DEPARK'ta Ar-Ge ve bilimsel çalışmalarda ortak işbirliği için görüş alışverişinde bulunduk. Dokuz Eylül Üniversitesi 16 fakülte, 4 yüksekokul, 10 enstitü ve 6 meslek yüksekokuluyla Türkiye'nin önde gelen marka eğitim kurumlarından biridir. İki ülke arasındaki bilim ve teknoloji konusundaki çalışmalara katkı sağlamak bize mutluluk verecektir. Kendilerine nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum."

DEPARK Müdürü Melih Akdoğan tarafından karşılanan heyette Bakan Sarcevic'e bakanlık sekreterleri Prof. Vladimir Popovic, Prof. Ana Longovic Milicevic ile Sırbistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Zoran Markovic ve Sırbistan Fahri konsolosu Metin Akdurak eşlik etti.

DEPARK hakkında kısa bir bilgilendirme toplantısının ardından firma ziyaretleri gerçekleştirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Dokuz Eylül Üniversitesi Mustafa Varank Nükhet Hotar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title