Haberler

Deprem bölgesinde buruk bayram sevinci

Güncelleme:

Denizli'nin Bozkurt ilçesinde meydana gelen 6 büyüklüğünden depremin ardından güvenlik gerekçesi ile Kurban Bayramı namazı hükümet konağı bahçesinde kılındı.

Denizli'nin Bozkurt ilçesinde meydana gelen 6 büyüklüğünden depremin ardından güvenlik gerekçesi ile Kurban Bayramı namazı hükümet konağı bahçesinde kılındı. Namaza Vali Hasan Karahan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'da katıldı.

Geçtiğimiz 8 Ağustos da merkez üssü Bozkurt olan 6 şiddetinde ki deprem Çardak ve baklan gibi çevre ilçelerde de hissedildi. Depremin ardından bölgedeki özellikli tarihi camiler olmak üzere çok sayıda cami ağır ve orta hasarlı yapı durumuna gelmesinden dolayı, ilçe merkezinde vakit namazlarının hükümet konağı bahçesinde kılınmasına karar verildi. Alınan karar doğrultusunda bayram namazı da bahçede kılınırken, çoğunluğu depremzede olan vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren ellerinde seccade ve hasırlarla namaz kılmaya geldi. Bayram namazını Merkez Camisi Müezzini Veysel Yıldız kıldırdı. Namaza Vali Karahan, Bozkurt Kaymakamı Hasan Sadebıyık, Başkan Zolan ve daire müdürleri de katıldı. Yüzlerce vatandaşın katıldığı namaz sonrası protokol üyeleri vatandaşlar ile bayramlaştı. Namazın ardından Türk Kızılay'ı vatandaşlara ikramda bulundu

"Ağır hasarlı olan evlerin çoğu eski kerpiç evler ve bunlara girilmemesini istiyoruz"

Namazın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Karahan, depremzede vatandaşlara manevi destekte bulunmak için bayram namazını Bozkurt'ta kılmaya karar verdiklerini ifade etti. Vali Karahan bölgede hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, bir kez daha vatandaşlara özellikle ağır hasarlı evlerde oturmamaları çağrısında bulundu. Vali Karahan, "Evlerinde kalamayanlar için çadır temin ettik. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor ve en kısa sürede enkaz kaldırma çalışması yapılacak. Bayram sevincini elbette yaşayacağız çünkü bayramlar senede iki defa geliyor. Ağır ve hasarlı binalara girilmesin demiştik, hafif hasarlılarla ilgili bir sıkıntı yok onlara girilebilir. Ağır hasarlı olan evlerin çoğu eski kerpiç evler ve bunlara girilmemesini istiyoruz" dedi.

"Bu afetler olacaktır ama esas olan tedbir almaktır"

Başkan Zolan ise açıklamasında büyükşehir belediyesinin deprem olduktan hemen sonra tüm imkanlarını afet bölgesi için seferber ettiklerini dile getirdi. Başkan Zolan, "Belediye olarak vatandaşın bütün ihtiyaçlarının karşılanması için çalışıyoruz. Deprem felaketi sonrası vatandaşların yanında olmak için namazımızı burada kıldık. Bu afetler olacaktır ama esas olan tedbir almaktır ve birlik, beraberlik içinde olmaktır. Vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi ev hasar tespitleri için başlatılan çalışmalar devam ediyor. İnşallah kestiğimiz kurbanlar bu felaketlerin önüne geçer" diye konuştu.

"Bayramı evimizden ayrı geçiriyorum"

Bayram namazına katılan ve evi ağır hasarlı olduğu için çadırda yaşamaya başlayan 75 yaşındaki Bayram Ali Durmaz, isimli vatandaş ise depremde büyük korku yaşadığını belirtti. Evinin durulmayacak şekilde olduğunu kaydeden Durmaz, "Bayramı evimizden ayrı geçiriyorum, çadırda kalıyoruz. Zor oluyor çadırda kalmak. Eşimi kaybettim tek kalıyorum. 75 yıldır aynı evde kalıyordum. Yine de Allah'a şükür ediyoruz. Bol bol dua ettim Allah inşallah kabul eder"

Bayram namazı sonrası Vali Karahan ev beraberindeki protokol üyeleri ilçeden ayrıldı. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title