Haberler

Denizli: Denizli'de "Büyük Menderes Operasyonu"

Denizli'nin Serinhisar İlçesi'nde Düzenlenen "Büyük Menderes" Adlı Operasyonda Emniyet Ekipleri, 2 Aile Arasındaki Husumetin Ardından Kaybolan 4 Kişinin Öldürüldüğünü Belirlerken, Bu Olayla Birlikte Birçok Olaya Karıştığı İleri Sürülen 25 Kişiyi Gözaltına Aldı.

Denizli'nin Serinhisar İlçesi'nde düzenlenen "Büyük Menderes" adlı operasyonda emniyet ekipleri, 2 aile arasındaki husumetin ardından kaybolan 4 kişinin öldürüldüğünü belirlerken, bu olayla birlikte birçok olaya karıştığı ileri sürülen 25 kişiyi gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre, Serinhisar İlçesi'nde yaklaşık 3 yıl önce iki aile arasında yaşanan husumet neticesinde bugüne kadar her iki aileden 7 kişi ölmüş, 4 kişi de kaçırılmıştı. Kaçırılan 4 kişinin bulunması amacıyla Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2 yıl önce "Büyük Menderes" adlı operasyon başlatıldı. Operasyon çerçevesinde Burdur, Çorum, Uşak, İzmir, Aydın, Ankara ve Denizli ile bu illere bağlı bazı ilçelerde eş zamanlı olarak operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda 50 şüpheli şahıs gözaltına alınırken, bu şahıslardan 25'i serbest bırakıldı. Diğer 25 kişi ise sorgulamalarının ardından bu sabah adliyeye sevk edildi. Düzenlenen operasyonlarda, 2004 yılında kaçırılan T.A. ve S.A. ile 2005 yılında kaçırılan H.A. ve T.A.'nın, Serinhisar İlçesi yakınlarında öldürülerek cesetlerinin boş araziye atıldığı tespit edildi. Yapılan araştırmalarda kaybolduktan sonra öldürülen 4 kişinin kemiklerini bulundu. Bulunan kemiklerin, kimlik tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği öğrenildi. Gözaltına alınan şahıslardan İ.Y., İ.T., H.S., O.K., H.B ve K.Y.'nin, 4 kişinin kaçırılması ile Acıpayam İlçesi'nde G.A. adlı kadının öldürülmesi ve 2 kişinin yaralanması olayının failleri olduğu, bu şahıslarla birlikte olayla ilgili olduğu ileri sürülen H.Ç.'nin eceliyle öldüğü, H.S. isimli şahsın ise arandığı belirtildi.

Çeşitli illerde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, kayıp şahıslarla ilgili olayın yanı sıra, yakalanan sanıkların 59 ayrı suça da karıştığı ileri sürüldü.

Operasyonlarla ilgili basın toplantısı düzenleyen Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, meclis gündemine de gelen 4 kişinin kaçırılmasıyla ilgili olayla ilgili olarak yaklaşık 2 yıl önce operasyon başlattıklarını belirtti. Erkan, "Kaçırılan şahısların bulunmasıyla ilgili olarak gece-gündüz yapılan çalışmalar neticesinde, geçen hafta Salı günü operasyonun son bölümüne gelindi. Denizli merkez, Acıpayam, Serinhisar ve Tavas İlçeleri başta olmak üzere, Ankara, Aydın, Burdur, Çorum İzmir ve Uşak'ta 60 hedefe jandarmayla birlikte eş zamanlı olarak operasyon yapıldı. Operasyonlarda, 50 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 25'i ifadelerinin alınmasından sonra serbest bırakılırken, 25 kişinin sorgulaması sürdürüldü. Yapılan çalışmalar ve operasyonda yakalanan şüphelilerin bu süreç içerisinde Denizli'de adam kaldırma, adam öldürme, baskı ve tehdit, uyuşturucu madde kullanma, uyuşturucu madde kaçakçılığı, toplu silah kaçakçılığı ve organize suç örgütü oluşturma dahil olmak üzere toplam 59 olayı organize bir şekilde gerçekleştirdikleri tespit edildi" dedi.

Operasyonda ayrıca, 11 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet kurusıkı tabanca, 100 adet tabanca mermisi, 8 adet kalem tabanca mermisi, 22 adet Kaleşnikof tüfek mermisi, 244 adet kurusıkı tabanca mermisi ve bilye atar mermi, 1 adet ruhsatsız pompalı av tüfeği, 8 Adet ruhsatsız otomatik tüfek, 1 Adet ruhsatsız tek kırma tüfek, 2 adet tüfek dürbünü, 154 adet av tüfeği fişeği, bin 664 gram kubar esrar maddesi, 4 gram toz esrar maddesi, 8 gram esrar tohumu, 8 adet Extacy hap, 1 adet sustalı çakı bıçağı, 1 adet dürbün, 1 çift sahte plaka, 1 adet sahte 100 ABD Doları, 15 adet sikke, 8 adet sahte resmi belge ele geçirildiği bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title