Haberler

Denizli: Bakan Çoşkun Denizli'de

Bir Dizi Ziyaretlerde Bulunmak, Sanayici ve İşadamlarının Sorunlarını Dinlemek İçin Denizli'de Bulunan Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Babadağ Sanayici ve İşadamları Derneği (Basiad) Tarafından Düzenlenen Toplantıya Katıldı.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak, sanayici ve işadamlarının sorunlarını dinlemek için Denizli'de bulunan Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Babadağ Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) tarafından düzenlenen toplantıya katıldı.

Denizli Polisevi'nde düzenlenen toplantıya, Denizli Valisi Hasan Canpolat, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Denizli Milletvekilleri Osman Nuri Filiz, Mehmet Yüksektepe, Mehmet Salih Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Odası, Denizli Ticaret Borsası, Esnaf Odaları Birliği, Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, BASİAD, Denizli Genç İşadamları Derneği ve Denizli Sanayici ve İşadamları Derneği başkan ve üyeleri katıldı. Oda başkanları, milletvekilleri, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve Denizli Valisi Hasan Canpolat'ın yaptığı konuşmaların ardından kürsüye çıkan Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, özellikle tekstil sektöründeki sıkıntıları iyi bildiklerini, bu sıkıntıların giderilmesi için hükümet olarak her türlü çalışmayı yaptıklarını söyledi. Türkiye'nin çok kötü günler yaşadığını ve son 4 yıldır istikrara kavuştuğunu belirten Bakan Ali Coşkun, herkesin bu istikrarı koruması gerektiğini kaydetti. Bir konuşmacının, eğitim sistemi ve ara eleman sıkıntısıyla ilgili konuşmasına cevap veren Bakan Coşkun, "Ben Anavatan Partisi'nde iken, 8 yıllık eğitimin, 9 hatta, 11, 13 yıllık olmasını arzu ediyorduk. Rahmetli eski Milli Eğitim Bakanı Avni Akyol başkanlığında toplandık ve 68 imzayla yasa teklifi verdik. Ancak 28 Şubatçılar bir gece, Mesut Yılmaz'ı çağırıp, eline belge tutuşturdular. Yönlendirmeli eğitim birden bire kesintisiz zorunlu eğitime döndü. Bu Anavatan Partisi'nden ayrılmama sebep olmuştur. Çünkü ben sanayiye inanmış bir insanım" şeklinde konuştu.

Bu olayı yaşamış bir insan olarak dertlerini anlatamadıklarını belirten Bakan Coşkun, "Ön yargılarla, İmam Hatip Liselerini kapatmak için meslek liselerini mahvettiler, yok ettiler. Bugün Türkiye'nin gelişmesi için önüne en büyük engeli koydular. Vebal altındalar ama onlara kimse hesap sormuyor. Şimdi bunun faturasını da biz ödüyoruz. Biz, meslek okulları dediğimiz zaman, ayyuka kalktılar. 'Türkiye'yi geri götürüyorlar, irticayı getirecekler' dediler. Bu önyargı ve güvensizliktir. Sloganlarla halkı aldatma döneminin bittiğini farkında değiller" diye konuştu.

Hükümet olarak iyi çalıştıklarını ancak bunu anlatamadıklarını belirten Bakan Coşkun, Avrupa Birliği (AB) konusunda da önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bakan Çoşkun, "Avrupalılar, Türkiye'nin AB'ye üyelik bakımından, 25 ülkenin yarısından ileri derecede ehil olduğunu ve üyeliğini hak ettiğini kabul ediyorlar ama bana göre AB buna hazır değil. Biz Kopenhag Kriterlerini yerine getirdik. O konuda sorunumuz yok. Demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü başta olmak üzere her şeyimizi tamamladık. Anayasa başta olmak üzere bütün yasaları hazırladık. Uygulamada ufak tefek hatalar olabilir. Bu AB'de de var. Hatta bizden daha büyük hatalar işliyorlar. Ama çifte standart anlayışı var" ifadelerini kaydetti.

Türkiye'de ekonominin iyi yolda olduğunu aktaran Bakan Coşkun, kriz söylentilerine tepki göstererek, "Eğer bir serbest ekonomi piyasasında, devlet müdahale etmeden piyasa şartlarında, dış ticaret açığı finanse edilebiliyorsa, orada kriz olmaz. Ekonomik bakımdan bazı sıkıntılar olabilir. Onu da takip ediyoruz. Dolayısıyla, açıklıkla söylüyorum, şu anda Türk ekonomisini krize sürükleyecek hiç bir kötü hareket yoktur" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title