Haberler

Demokrasi Nöbetine Kitap Desteği

Türkiye Dergiler Birliği (TÜRDEB) ve Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği (TBYM) tarafından vatandaşların demokrasi nöbeti tuttuğu Kısıklı'daki Mehmet Akif Ersoy Parkı'nda nöbetçi kütüphane kuruldu.

Türkiye Dergiler Birliği (TÜRDEB) ve Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği (TBYM) tarafından vatandaşların demokrasi nöbeti tuttuğu Kısıklı'daki Mehmet Akif Ersoy Parkı'nda nöbetçi kütüphane kuruldu.

"Al Götür Oku Getir" sloganıyla kurulan nöbetçi kütüphaneye gelen vatandaşlar beğendikleri kitabı herhangi bir ücret ödemeden geri getirmesi koşuluyla alıp okuyabiliyor.

TÜRDEP Başkanı Asım Gültekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatan ve millet için günlerdir meydanlarda nöbet tuttuklarını belirterek, "Fakat okuma düzenimiz de bu esnada değişti. Biz de ne yapabiliriz diye düşünürken nöbetçi kütüphane fikri doğdu. Biz kitapla olan münasebetimizi bireysel olarak sürdürebilirdik ama nöbetçi kütüphane fikrine çevirirsek başka insanlar da yararlanabilir diye düşündük." diye konuştu.

Kütüphanelerin mesai saatlerinden sonra da açık olması gerektiğini düşünen biri olduğunu vurgulayan Gültekin, şöyle devam etti:

"Burada farklı ilgilere ait kitaplar var. Küçükten büyüğe herkesi düşünerek getirdiğimiz dergi ve kitaplar var. Vatandaşlar çok ilgili ve memnun. 'Harika bir fikir', 'çok iyi düşünmüşsünüz' diyenler var. Sevdikleri yazarları, takip ettikleri dergiyi arayanlar var."

İlk olarak Kısıklı'da kurulan nöbetçi kütüphanenin, bu akşam İzmir'de, yarın ise İstanbul Saraçhane'de kurulacağı ve uygulamanın demokrasi nöbeti süresince devam edeceği belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Asım Gültekin Türkiye Kısıklı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gama Beyin Dalgaları: Ne İşe Yarar ve Nasıl Artırılır? Kabine toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine toplantısı kararları ne zaman açıklanacak, devam ediyor mu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title